Θ. Κολυδάς στο Πρώτο: Φθινοπωρινό σκηνικό το τετραήμερο-Βροχές και την επόμενη εβδομάδα στο λεκανοπέδιο (audio)

«Φαίνεται να έχουμε μπροστά μας ένα τετραήμερο βροχών όχι συνεχόμενο, αλλά έχουμε μια διάταξη συστημάτων με συνεχή χαμηλά από την Ιταλία προς την χώρα μας με αποτέλεσμα να δίνουν συνεχώς βροχές» προέβλεψε, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 και την εκπομπή «Στο Πρώτο Αλλιώς» με την Μαρία Γεωργίου, ο Διευθυντής του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου, Θοδωρής Κολυδάς.

Εχθές είχαμε πάρα πολύ μεγάλα ύψη βροχής που ξεπέρασαν τα 100 χιλ. στην Βορειοδυτική Ελλάδα, στα νησιά του Ιονίου, κυρίως σε Κέρκυρα, Παξούς και Ήπειρο.

Να σημειώσουμε ότι τώρα παρότι έχει μεμονωμένες καταιγίδες, εξακολουθούν ωστόσοι και υπάρχουν καταιγίδες στα Βορειοδυτικά, αλλά έχουμε συνεχόμενες βροχές και σε Θεσσαλία και Μακεδονία, κατά κανόνα μετρίας εντάσεως με κάποιες εξάρσεις των φαινομένων κατά διαστήματα. Στις περιοχές αυτές δεν φαίνεται να έχουμε καταιγίδες, αλλά έναν καιρό σταθερό, βροχερό φθινοπωρινό.

«Και στην Αθήνα κοντά στις 10 το πρωί θα αρχίσει μια ασθενής βροχή που φαίνεται να δυναμώνει από τις 11 έως τις 5 περίπου το απόγευμα ενώ το βράδυ θα αρχίσει να σπάει ο καιρός και τα φαινόμενα θα είναι πιο εξασθενημένα».

Ο κ. Κολυδάς, αναφέρθηκε στις περιοχές που επλήγησαν από τις πυρκαγιές της Βόρειας Εύβοιας, όπου θα περάσει το σύστημα από τις 11 μέχρι τις 3 το μεσημέρι και μπορεί να βγάλει δυνατή βροχή, χωρίς να φαίνεται ικανή να δημιουργήσει σημαντικά προβλήματα.

«Αλλά και στην περιοχή του Τυρνάβου, στο Δαμάσι, όπου θα υπάρχει συνεχόμενη βροχή, ακόμα και να μην είναι πάρα πολύ δυνατή, δυσκολεύει τα πράγματα για τους ανθρώπους που μπορεί να είναι έξω από τα σπίτια τους».

Σχετικά με τις επόμενες ημέρες, δεν φαίνεται να είναι ιδιαίτερα έντονα τα φαινόμενα μέσα στο Σαββατοκύριακο. Οι θερμοκρασίες θα είναι κάτω από τα κανονικά επίπεδα που για το 1ο-2ο δεκαήμερο του Οκτωβρίου είναι γύρω στους 26-27 βαθμούς και θα κυμανθούν στους 23-24. «Δεν φαίνεται να έρχεται κάποιο σύστημα βόρειο ώστε να κρυώσει ο καιρός. Πάντως, για το λεκανοπέδιο φαίνεται και την επόμενη εβδομάδα να παραμένει το σκηνικό φθινοπωρινό με τις περισσότερες βροχές να προβλέπονται για Κυριακή προς Δευτέρα και μετά ξανά Πέμπτη και Παρασκευή», σημείωσε ο Διευθυντής του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος