Θεσσαλονίκη: Αλλαγή του καιρού με βροχές και κατά τόπους καταιγίδες

Νεφώσεις με ισχυρές βροχές και σποραδικές καταιγίδες προβλέπονται για σήμερα, Σάββατο 11 Δεκεμβρίου, αρχικά στη Μακεδονία και βαθμιαία στη Θράκη. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της Μακεδονίας, οι οποίες πρόσκαιρα στη δυτική Μακεδονία θα είναι πυκνές. Τα φαινόμενα τις απογευματινές και βραδινές ώρες στην Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη, θα είναι κατά τόπους ιδιαίτερα έντονα.

Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 5 με 7, στα ανατολικά 8 και βαθμιαία στο Θρακικό, τοπικά έως 9 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 4 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Στη Δυτική Μακεδονία, 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Για τη Θεσσαλονίκη, προβλέπονται νεφώσεις με βροχές που γρήγορα θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν και μεμονωμένες καταιγίδες. Τα φαινόμενα που κατά τόπους θα είναι ισχυρά, από τις βραδινές ώρες θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 5 με 7 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση από το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Μήνυμα μέσω του τριψήφιου αριθμού 112 έστειλε  το υπουργείο Κλιματικής Αλλαγής και Πολιτικής Προστασίας στους κατοίκους της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, προειδοποιώντας για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα τις επόμενες ώρες. Το μήνυμα του 112 αναφέρει τα εξής: «Αποφύγετε άσκοπες μετακινήσεις. Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών. Παραμείνετε σε ασφαλή σημεία».

ΠΗΓΗ:ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος