Θεσσαλονίκη: Άμεση ικανοποίηση των αιτημάτων τους ζητούν οι ένστολοι

Array
Ικανοποίηση των αιτημάτων τους από την κυβέρνηση έως τα τέλη Σεπτεμβρίου, ζήτησαν οι εκπρόσωποι των ένστολων σε Αστυνομία, Πυροσβεστική, Λιμενικό και Στρατό, σε  συνέντευξη Τύπου στη Θεσσαλονίκη, τονίζοντας πως, σε διαφορετική περίπτωση, θα προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις.

Αυτό που σχεδιάζουν είναι, αντί της καθιερωμένης συγκέντρωσης διαμαρτυρίας, στο πλαίσιο της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, να επιδώσουν υπόμνημα με τα αιτήματά τους στον πρωθυπουργό.

Παράλληλα, οι ένστολοι ζητούν την κατοχύρωση της επικινδυνότητας του επαγγέλματός τους, γεγονός που αποτελεί χρόνιο αίτημα τους, καθώς επίσης περισσότερες προσλήψεις, αξιοπρεπές μισθολόγιο, βαθμολόγιο, εξέλιξη, όχι διαχωρισμό των οδοιπορικών, σε σχέση με αυτά των υπόλοιπων δημόσιων υπαλλήλων και κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης.

Η υποστελέχωση στο Λιμενικό Σώμα είναι ένα συνεχές πρόβλημα, σύμφωνα με τον πρόεδρο των Ενώσεων Προσωπικού Λιμενικού Σώματος, Παναγιώτη Τσιάνο. Είναι χαρακτηριστικό ότι στον λιμενικό σταθμό Τήλου, η υποστελέχωση φθάνει το 29%, ενώ, όπως είπε, ανάλογη κατάσταση επικρατεί σε όλο το ανατολικό Αιγαίο.

Το πυροσβεστικό σώμα ζητάει απόκτηση νέου πρόσθετου εξοπλισμού και επιπλέον προσλήψεις.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ3, ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΔΑΝΑ, ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΟΛΓΑ ΔΑΔΙΝΗ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος