Θεσσαλονίκη: Αναζητούνται κακοτεχνίες στο δημοτικό σχολείο όπου κατέρρευσε η γυψοσανίδα

Array

Ξεκίνησαν οι εργασίες αποκατάστασης στο δημοτικό σχολείο της Πυλαίας, όπου κατέρρευσε η γυψοσανίδα, βάζοντας σε κίνδυνο την σωματική ακεραιότητα των παιδιών της 6ης τάξης.

Οι εμπειρογνώμονες κάνουν λόγο για σπάνιο περιστατικό και αναζητούν τις κακοτεχνίες στο έργο της ενεργειακής αναβάθμισης που έγινε το περασμένο και το φετινό καλοκαίρι από τους ιδιοκτήτες, κατόπιν αιτήματος του δήμου Πυλαίας. Το κτήριο μισθώνεται από την πολιτεία για να στεγάσει το 4ο δημοτικό σχολείο της περιοχής.

Το έργο της ενεργειακής αναβάθμισης με την κατασκευή γυψοσανίδων για την κάλυψη  μόνωσης στα ταβάνια των αιθουσών και των διαδρόμων και άλλες παρεμβάσεις στο κτήριο, παρελήφθη από τον Δήμο Πυλαίας. Στις περιπτώσεις έργων σε κτήρια ιδιωτών που μισθώνονται από το δημόσιο έστω και αν αυτά είναι σχολεία, δεν απαιτείται από τον νόμο η παρουσία μηχανικού του δήμου στη διάρκεια των εργασιών.

Το κτήριο που επί χρόνια στέγαζε ιδιωτικό σχολείο, φτιάχτηκε στις αρχές της δεκαετίας του 50 και μισθώνεται από το υπουργείο Παιδείας, με κόστος 17 χιλιάδων ευρώ τον μήνα.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ3, ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΟΛΓΑ ΝΙΚΟΥ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος