Θεσσαλονίκη: Έλεγχοι στην αγορά για φαινόμενα αισχροκέρδειας

Η ενεργειακή κρίση που βιώνει και η χώρα μας από την έναρξη του πολέμου στην Ουκρανία, αποτυπώθηκε και στον πληθωρισμό του Απριλίου που σημείωσε νέο άλμα, φτάνοντας στο 9,4%. Οι αυξήσεις που είδαν οι καταναλωτές το προηγούμενο διάστημα σε προϊόντα και υπηρεσίες, λόγω του παραγωγικού και μεταφορικού κόστους, αποτυπώθηκαν πλέον και στους δείκτες του πληθωρισμού.

Εντατικοί είναι οι έλεγχοι στην αγορά για φαινόμενα κερδοσκοπίας, ενώ, το επόμενο διάστημα, θα δημοσιοποιηθούν, μετά την τροπολογία που ψηφίστηκε στη βουλή, τα ονόματα επιχειρήσεων, στις οποίες έχουν βεβαιωθεί παραβάσεις αισχροκέρδειας.

Ο πληθωρισμός στην Ευρωζώνη αυξήθηκε οριακά, φτάνοντας στο 7,5% ενώ, όπως τονίζεται, δεν υπάρχει κίνδυνος επισιτιστικής κρίσης.

Την ίδια ώρα, η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για την επιδότηση καυσίμων, μέσω της πλατφόρμας vouchers.gov.gr, συνεχίζεται και σήμερα για όλους, ανεξάρτητα από τον αριθμό που λήγει ο ΑΦΜ τους.
Μέχρι στιγμής, έχουν υποβληθεί 650.000 αιτήσεις, ενώ απαραίτητη προϋπόθεση είναι το όχημα να είναι σε κυκλοφορία, ασφαλισμένο, να μην οφείλονται τέλη κυκλοφορίας, και να υπάρχει τουλάχιστον ένα ποσοστό συνιδιοκτησίας.  Για ακόμη έναν μήνα, στο μεταξύ, θα ισχύει η μειωμένη τιμή για το πετρέλαιο κίνησης. Έτσι, με το ΦΠΑ, η επιδότηση φθάνει στα 15 λεπτά το λίτρο.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ3, ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΣΥΜΕΩΝΙΔΟΥ, ΣΤΕΛΙΟΣ ΝΙΚΗΤΟΠΟΥΛΟΣ, ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΟΛΓΑ ΔΑΔΙΝΗ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος