Θεσσαλονίκη: Ελεγχόμενη η κατάσταση με τα κρούσματα στα πανεπιστήμια-Το ΠΑΜΑΚ ζητάει τεστ και για εμβολιασμένους

Array

Από την έναρξη των μαθημάτων μέχρι σήμερα, το πανεπιστήμιο Μακεδονίας καταγράφει περίπου 8 κρούσματα κάθε εβδομάδα. Μπορεί τα κρούσματα να είναι λίγα σε σύγκριση με τους 25.000 φοιτητές που μπαίνουν καθημερινά στο κτήριο, όμως από τις αρχές Οκτωβρίου, η τάση είναι αυξητική, όπως υποστηρίζει ο πρύτανης, Στέλιος Κατρανίδης.

Στο πανεπιστήμιο Μακεδονίας, το 70% των φοιτητών είναι εμβολιασμένοι, 9-10% νοσήσαντες, ενώ ένα 20-21% είναι ανεμβολίαστοι. Το 90% του εκπαιδευτικού και διοικητικού προσωπικού αναμένει να κάνει την τρίτη δόση του εμβολίου.

Στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, τα κρούσματα  των τελευταίων 4 εβδομάδων ανέρχονται στα 375, σε σύνολο  51.000 φοιτητών του ιδρύματος.

Τα θετικά κρούσματα του ΑΠΘ φαίνονται είτε από την καταγραφή των νοσούντων από τους υπεύθυνους των τμημάτων είτε από το edupass.

Και στα δύο πανεπιστημιακά ιδρύματα της Θεσσαλονίκης, οι έλεγχοι των πιστοποιητικών εμβολιασμού ή διαγωνιστικού ελέγχου, γίνονται κατά την είσοδο των φοιτητών στα κτήρια χωρίς κανένα πρόβλημα.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ3, ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΟΛΓΑ ΔΑΔΙΝΗ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος