Θεσσαλονίκη: Ελεύθεροι χωρίς περιοριστικούς όρους οι Ρομά με την πολυτελή ζωή που ωθούσαν τα παιδιά τους στην εξαθλίωση

Array

Ελεύθερα, χωρίς περιοριστικούς όρους, μετά την απολογία τους στον ανακριτή Θεσσαλονίκης, αφέθηκαν τα δυο ανδρόγυνα από τη Βουλγαρία που κατηγορούνται ότι εξωθούσαν τα ανήλικα παιδιά τους να ζητιανεύουν σε κεντρικούς δρόμους της πόλης.

Την ίδια ποινική μεταχείριση είχαν και δύο ακόμη συγγενικά πρόσωπα των ζευγαριών που κατηγορούνται για την ίδια υπόθεση. Στις απολογίες τους ισχυρίστηκαν ότι η οικονομική τους θέση είναι ιδιαίτερα δεινή και τους αναγκάζει να καταφύγουν στην επαιτεία για να επιβιώσουν. Σε βάρος τους είχε απαγγελθεί ποινική δίωξη για εμπορία ανθρώπων και έκθεση ανηλίκων σε κίνδυνο. Οι συνήγοροί τους εξέφρασαν την εκτίμηση ότι δεν στοιχειοθετείται η πρώτη από τις παραπάνω κατηγορίες, παρά μόνο στην πλημμεληματική της μορφή, αυτή δηλαδή της εξώθησης ανηλίκων σε επαιτεία.

Πάντως, η γονική μέριμνα των συνολικά οκτώ παιδιών, ηλικίας από 4 μηνών έως 11 ετών, αφαιρέθηκε και φιλοξενούνται σε δομές αρωγής ανηλίκων.

Εντύπωση προκαλεί ότι, ενώ τα παιδιά περνούσαν τη μέρα τους πεινασμένα έξω στα πεζοδρόμια, οι γονείς επισκέπτονταν καλοντυμένοι ταβέρνες και καζίνο.

Αντί για παιχνίδι, σχολείο και ανεμελιά, τα οκτώ ανήλικα βίωναν καθημερινά μία σκληρή πραγματικότητα στους δρόμους της Θεσσαλονίκης, καθώς οι γονείς τους τα υποχρέωναν να ζητιανεύουν σε πεζοδρόμια και πολυσύχναστα σημεία της πόλης, την ώρα που οι ίδιοι καρπώνονταν τα χρήματα της εργασιακής εκμετάλλευσης των τέκνων τους.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., οι ανήλικοι, ηλικίας από 4 μηνών έως 11 ετών, ζητιάνευαν κατά το τελευταίο τουλάχιστον τετράμηνο καθημερινά και επί ώρες σε περιοχές της Θεσσαλονίκης, δεν σιτίζονταν σωστά, κοιμούνταν σε πεζοδρόμια και δεν πήγαιναν σχολείο. Παρέδιδαν τα χρήματα στους γονείς τους που τα ξόδευαν διάγοντας βίο που δεν συνάδει με τη δραστηριότητά τους ως επαίτες.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ3, ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΝΤΟΥΡΗΣ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος