Θεσσαλονίκη-Ιπποκράτειο Νοσοκομείο: “Μιλούν τα σημάδια” στις ψυχές των κακοποιημένων παιδιών

Οι κακοποιητικές συμπεριφορές εις βάρος παιδιών, είναι ένα γεγονός που όλο πιο συχνά βγαίνει στην επιφάνεια το τελευταίο διάστημα. Τα στοιχεία της παιδοψυχιατρικής κλινικής του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης, σοκάρουν.
Το 2016 πραγματοποιήθηκαν 116 νοσηλείες παιδιών, τα οποία χρειάστηκαν επείγουσα φροντίδα. Το 2020 οι νοσηλείες αυξήθηκαν σε 180 και το 2021 στις 193. Σε ό,τι αφορά το 2022, ήδη, έως τώρα, καταγράφονται 150 νοσηλείες παιδιών.

Το θετικό, λένε οι επιστήμονες, είναι πως μειώθηκαν οι ημέρες νοσηλείας αυτών των παιδιών, γεγονός που το αποδίδουν στην έγκαιρη διάγνωση αλλά και στην καλύτερη συνεργασία όλων των υπηρεσιών.
Προβληματίζει, άλλωστε, τους επιστήμονες το γεγονός ότι οι εισαγγελικές παραγγελίες για επείγουσα ψυχιατρική φροντίδα, αυξήθηκαν, σε ό,τι αφορά την σεξουαλική κακοποίηση. Ειδικότερα, το 2019 υπήρχαν στην παιδοψυχιατρική κλινική του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης 93 εισαγγελικές παραγγελίες, εκ των οποίων οι 19 αφορούσαν διευρεύνηση πιθανής σεξουαλικής κακοποίησης μέσα στην οικογένεια ή άλλο κοντινό πρόσωπο.
Υπάρχουν σημάδια που πρέπει να κινητοποιήσουν τους γονείς; Κάθε αλλαγή συμπεριφοράς, λένε οι επιστήμονες, πρέπει να προβληματίσει τους γονείς.

Τα παιδιά που υπόκεινται σε κακοποιητική συμπεριφορά, λένε οι ειδικοί, αποκτούν και σωματικές διαταραχές, όπως κοιλιακούς πόνους ή κεφαλαλγίες, για αυτό οι γονείς πρέπει να είναι εξόχως παρατηρητικοί στην αλλαγή συμπεριφοράς των παιδιών τους.

ΠΗΓΗ:ΕΡΤ3, ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΦΡΟΣΩ ΒΑΡΒΑΡΑ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος