Θεσσαλονίκη: Κομμωτές στην υπηρεσία των αστέγων

Array

Έξι κομμωτές από τέσσερα κομμωτήρια της Θεσσαλονίκης, έπιασαν στα χέρια τα βαλιτσάκια με τις χτένες, τα ψαλίδια και τις ξυριστικές μηχανές, για να κουρέψουν και να περιποιηθούν τους άστεγους, γυναίκες και άνδρες, που φιλοξενούνται στο υπνωτήριο του Δήμου Θεσσαλονίκης, ενόψει του Πάσχα. 

   Η δράση πραγματοποιήθηκε το πρωί της Μεγάλης Τετάρτης, σε ανοιχτό χώρο μπροστά στο υπνωτήριο αστέγων που βρίσκεται επί της οδού Ανδρέου Γεωργίου 13, με όλα τα μέτρα τήρησης του κορονοϊού, ύστερα από την επιθυμία των κομμωτών να προσφέρουν δωρεάν τις υπηρεσίες τους, σε όσους διαβιούν στους δρόμους, ως ελάχιστη πράξη φροντίδας και αλληλεγγύης.

   Φανερά συγκινημένοι οι κομμωτές δήλωσαν πως αποφάσισαν να κλείσουν το κομμωτήριό τους για λίγες ώρες, προκειμένου να βρεθούν δίπλα σε ανθρώπους που αντιμετωπίζουν πρόβλημα διαβίωσης και να τους δώσουν λίγη χαρά.

Σύμφωνα με τον Δήμο Θεσσαλονίκης, πρόκειται για μία δράση που κάνει τους ωφελούμενους του υπνωτηρίου «να αισθάνονται ισότιμοι, ενώ η ίδια δράση θα επαναλαμβάνεται κάθε δίμηνο.

   Στο Υπνωτήριο του Δήμου Θεσσαλονίκης, διανυκτερεύουν 61 ωφελούμενοι, ενώ, σε άλλους τόσους, παρέχονται οι υπηρεσίες από το Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Αστέγων. Η πλειονότητα των αστέγων είναι ηλικίας από 55-65 ετών, αρκετοί από τους οποίους έχουν «πληγεί» τα προηγούμενα χρόνια από την οικονομική κρίση.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ3, ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΛΙΑ ΧΡΙΣΤΑΡΑ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος