Θεσσαλονίκη: Μεγάλη η προσέλευση στα επείγοντα-Κατειλημμένες οι ΜΕΘ

Array

Με το αποτύπωμα της μετάλλαξης Όμικρον που επικράτησε σε σύντομο χρονικό διάστημα της Δέλτα να είναι έντονο σε όλη τη χώρα, οι εισαγωγές ασθενών στα νοσοκομεία αυξάνονται κατά πολύ καθημερινά όχι όμως με βαριά νόσηση, ενώ μεγάλη είναι η προσέλευση του κόσμου στα επείγοντα των εφημεριών.
Δύσκολη χαρακτηρίστηκε από γιατρούς και νοσηλευτές η τελευταία εφημερία του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης. Πάνω από 55 ήταν οι εισαγωγές περιστατικών κορονοϊού, ενώ επιπλέον 20 τα ύποπτα περιστατικά. Οι ΜΕΘ είναι κατειλημμένες και 7 διασωληνωμένοι ασθενείς βρίσκονται εκτός στα χειρουργεία. Παράλληλα, 8 παιδιά νοσηλεύονται σε απλές κλίνες covid-19.

Καθημερινά, από νωρίς το πρωί, χιλιάδες άτομα σε όλη τη χώρα με συμπτώματα ή χωρίς, σπεύδουν στα σημεία ελέγχου του ΕΟΔΥ αλλά και σε ιδιωτικά διαγνωστικά, προκειμένου να πραγματοποιήσουν rapid test.

Οι ειδικοί αναμένουν κορύφωση του 5ου κύματος στα μέσα Ιανουαρίου, ενώ ορισμένοι εμφανίζονται επιφυλακτικοί για το αν και πότε η πανδημία θα περάσει σε ενδημική φάση.

Τα χιλιάδες κενά που έχουν προκύψει στο υγειονομικό προσωπικό των δημόσιων δομών, λόγω ασθενειών από κορονοϊό, θα αντιμετωπιστούν με την συνδρομή ιδιωτών γιατρών, με τα φύλλα πορείας για την επίταξη των υπηρεσιών τους να αναμένονται έως τη Δευτέρα.

Στα 2.097 έχουν φτάσει πανελλαδικά τα κρούσματα κορονοϊού στην αστυνομία, χωρίς όμως να σημειώνονται προβλήματα στη λειτουργία των υπηρεσιών. Οι αστυνομικοί ζητούν την λήψη επιπλέον μέτρων για την προστασία τους.

8 ημέρες περιθώριο έχουν στο μεταξύ οι ανεμβολίαστοι άνω των 60 ετών που εμπίπτουν στην υποχρεωτικότητα εμβολιασμού, προκειμένου να κάνουν την 1η δόση. Σε διαφορετική περίπτωση, θα επιβληθεί διοικητικό πρόστιμο 50 ευρώ για τον Ιανουάριο και 100 για κάθε επόμενο μήνα. Εξαιρούνται όσοι έχουν αποδεδειγμένους λόγους υγείας που εμποδίζουν τη χορήγηση του εμβολίου.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ3, ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΣΥΜΕΩΝΙΔΟΥ
ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΛΙΑ ΧΡΙΣΤΑΡΑ, ΑΡΕΤΗ ΤΑΣΟΥΛΑ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος