Θεσσαλονίκη: Μετέφεραν παράνομα αλλοδαπούς και έκαναν επικίνδυνους ελιγμούς για να διαφύγουν

Οι συντονισμένες ενέργειες αστυνομικών του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης οδήγησαν στις συλλήψεις 2 συνολικά ατόμων που ενέχονται σε 2 περιπτώσεις παράνομης μεταφοράς αλλοδαπών.

1η περίπτωση:

Συνελήφθη από αστυνομικούς της παραπάνω Υπηρεσίας, νεαρός αλλοδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία από το Τμήμα Διαχείρισης Μετανάστευσης Θεσσαλονίκης για παράνομη μεταφορά – προώθηση αλλοδαπών στο εσωτερικό της Χώρας, απείθεια και επικίνδυνη οδήγηση, ενώ διαπιστώθηκε ότι στερείται άδειας ικανότητας οδήγησης.

Συγκεκριμένα, πρωινές ώρες χθες (25-05-2021), εντοπίστηκε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο να κινείται στην Παλαιά Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης-Καβάλας, ο οδηγός του οποίου δεν σταμάτησε σε σήμα στάσης αστυνομικών και, προκειμένου να αποφύγει επικείμενο έλεγχο, ανέπτυξε ταχύτητα, πλην όμως το όχημα ακινητοποιήθηκε στην περιοχή της Ασπροβάλτας και συνελήφθη ο οδηγός του.

Στο εσωτερικό του οχήματος εντοπίσθηκαν 2 αλλοδαποί, οι οποίοι δε διέθεταν τα απαραίτητα έγγραφα για τη νόμιμη παραμονή τους στη χώρα.

2η περίπτωση:

Αστυνομικοί της ίδιας Υπηρεσίας, συνέλαβαν λίγο αργότερα 29χρονο αλλοδαπό, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για τα αδικήματα της παράνομης μεταφοράς – προώθησης αλλοδαπών στο εσωτερικό της χώρας, αντίστασης, απείθειας, κλοπής, ενώ, όπως διαπιστώθηκε, οδηγούσε χωρίς άδεια ικανότητας οδήγησης.

Ειδικότερα, ο 29χρονος εντοπίσθηκε να οδηγεί Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο στην Παλαιά Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης – Καβάλας και, σε σήμα στάσης που του έγινε, ανέπτυξε ταχύτητα προκειμένου να διαφύγει.

Ακολούθησε καταδίωξη, κατά την οποία το όχημα ακινητοποιήθηκε, με την συνδρομή περιπολικών της Α.Δ. Σερρών σε χωριό των Σερρών, όπου ο δράστης επιχείρησε να διαφύγει πεζός, πλην όμως συνελήφθη παρά την σθεναρή αντίσταση που προέβαλε.

ΠΗΓΗ: ΓΕΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

 

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος