Θεσσαλονίκη: Πώς ξετυλίχτηκε το κουβάρι του διεθνούς κυκλώματος ναρκωτικών

Με το δάχτυλο στην σκανδάλη, όπως φαίνεται στα πλάνα, αστυνομικοί της ομάδας πρόληψης και καταστολής εγκλήματος μπαίνουν στην πολυτελή έπαυλη στην Καρδία Θεσσαλονίκης που έχουν μισθώσει μέλη διεθνούς κυκλώματος ναρκωτικών και την χρησιμοποιούν ως αρχηγείο.

Λίγο νωρίτερα το drone της δίωξης ναρκωτικών της ασφάλειας τους εντόπισε να μεταφέρουν από ένα φορτηγό σε άλλο 300 κιλά κοκαΐνης αξίας 10 εκατομμυρίων ευρώ η οποία είχε φτάσει πριν από λίγες μέρες στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης συνελήφθησαν τέσσερις Άγγλοι, οι οποίοι οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα που άσκησε εις βάρος τους ποινική δίωξη για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών, υπό τη μορφή της εισαγωγής, μεταφοράς και κατοχής, κατ΄επάγγελμα και κατά συναυτουργία, όπως επίσης για συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση.

Η υπόθεση άρχισε να ερευνάται από τον περασμένο Απρίλιο, με την κατάσχεση φορτίου 654 κιλών κοκαΐνης στην Καλαβρία της Ιταλίας που θα διακινούσαν τα ίδια πρόσωπα.

Η κοκαΐνη και στις δύο περιπτώσεις έφτασε μέσα σε κοντέινερ με μπανάνες και ξεκίνησε από το Εκουαδόρ. Κομβικός είναι ο ρόλος ενός 41χρονου Άγγλου βαρώνου του λατινοαμερικανικού καρτέλ.

Σε συνεργασία με την αμερικανική δίωξη ναρκωτικών DEA και την αστυνομία της Καλαβρίας η ασφάλεια Θεσσαλονίκης μπλόκαρε τη διακίνηση κοκαΐνης που είχε προορισμό πόλεις της Ευρώπης και την Αυστραλία.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ3, ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΑΡΕΤΗ ΤΑΣΟΥΛΑ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος