Θεσσαλονίκη: Σε υψηλά επίπεδα τα κρούσματα-Απαιτητικές εφημερίες στα νοσοκομεία

Array

Επιβαρυμένη εξακολουθεί να είναι η επιδημιολογική εικόνα της χώρας μας, καθώς καθημερινά ανακοινώνονται από τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας, χιλιάδες νέες μολύνσεις. Οι εφημερίες καθημερινά στα νοσηλευτικά ιδρύματα είναι εφιαλτικές.

Δύσκολη ήταν η εφημερία στο Νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ, με 33 εισαγωγές, μία  διασωλήνωση 60χρονης ανεμβολίαστης και τρεις εκτός ΜΕΘ.

Κρίσιμη για την εξέλιξη της πανδημίας είναι η εβδομάδα που ακολουθεί, καθώς οι ειδικοί περιμένουν να δουν, εάν τα μέτρα που έχουν ληφθεί, θα αποδώσουν. Στις εκκλησίες, πάντως, οι πιστοί προσαρμόζονται στα μέτρα. Μάσκες και αποστάσεις.

Την παρέμβαση του Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, προκάλεσε η δραστηριότητα του επόπτη υγείας που συμβούλευε ασθενή, ενώ βρισκόταν στο Νοσοκομείο Παπανικολάου μέσω κοινωνικών δικτύων, να αρνηθεί να διασωληνωθεί. Ο εισαγγελέας, διέταξε επείγουσα εισαγγελική έρευνα σχετικά με τη δραστηριότητα του επόπτη για να περιοριστεί και να προστατευτεί η δημόσια υγεία των πολιτών. Οι ειδικοί ζητούν την επιτάχυνση των εμβολιασμών και ειδικά της γ’ δόσης .Αν αυτό επιτευχθεί επισημαίνουν πως μέσα σε δύο εβδομάδες θα δούμε μείωση κρουσμάτων κατά 25%.

Ο Υπουργός Επικρατείας, Άκης Σκέρτσος, με συνέντευξη του στον Ελεύθερο Τύπο, σημειώνει την ανάγκη της ενισχυτικής δόσης, φέρνοντας ως παράδειγμα τα αποτελέσματα στο Ισραήλ και τη Βρετανία.

Και στις δύο χώρες, χάρις στην υψηλή συμμετοχή των πολιτών στην τρίτη δόση, τα κρούσματα και οι νοσηλείες είναι σε πτωτική πορεία. Γι’ αυτό και οι εμβολιασμένοι που έχουν συμπληρώσει το 6μηνο από τη 2η δόση τους και ανήκουν ειδικά στις ηλικίες άνω των 60 ετών, καλό είναι να σπεύσουν να κάνουν την τρίτη δόση.
Η επιτροπή θα εξετάσει την επαναφορά του μέτρου της τηλεργασίας, ενώ θα τεθεί επί τάπητος και η επέκταση της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού σε διάφορους επαγγελματικούς κλάδους, όπως στην εστίαση.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ3, ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΦΡΟΣΩ ΒΑΡΒΑΡΑ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος