Θεσσαλονίκη: Σταθεροποίηση στις εισαγωγές- Συνεχίζονται με αμείωτη ένταση οι εμβολιασμοί

Array

Τα πρώτα μηνύματα για εμβολιασμό σε νέους, ηλικίας 30 έως 39 ετών, εστάλησαν με το που άνοιξε η πλατφόρμα στα κινητά τους τηλέφωνα, με στόχο οι πολίτες που βρίσκονται σε μεγαλύτερη κινητικότητα να ανοσοποιηθούν.

Οι νεαρότερες  ηλικίες θα εμβολιαστούν αποκλειστικά  με το εμβόλιο της ΑstraZeneca.Την Μεγάλη Πέμπτη ανοίγει η πλατφόρμα για την ηλικιακή ομάδα 40-44 και για τους 45-49 θα ανοίξει το Μεγάλο Σάββατο.

Όπως τόνισε ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Υγείας, κ. Γιάννης Κωτσιόπουλος, οι εμβολιασμένοι προστατεύουν τον εαυτό τους και τους γύρω τους, ωστόσο, η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών, τηρεί στάση αναμονής για το αν μπορούν οι έγκυοι να εμβολιαστούν με το AstraZeneca.

Η δυνατότητα εμβολιασμού με το συγκεκριμένο εμβόλιο στους νεότερης ηλικίας πολίτες  που, με βάση την προτεραιοποίηση, θα περίμεναν μέχρι τον Ιούνιο για να κλείσουν ραντεβού, δίδεται με μία επιπλέον, σημαντική τροποποίηση, αναφορικά με την ολοκλήρωση του εμβολιασμού τους, με τη 2η δόση.
Η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών έδωσε το «πράσινο φως» ώστε η 2η δόση να μπορεί να γίνεται σε διάστημα 8 έως 11 εβδομάδων από την 1η δόση. Μάλιστα, αυτή η δυνατότητα θα υπάρχει από τη Μεγάλη Πέμπτη.

Την ίδια ώρα, παραμένει η πίεση στα νοσοκομεία όλης της χώρας, αν και παρατηρείται τάση σταθεροποίησης στις εισαγωγές. Δύσκολη ήταν η εφημερία στο Παπανικολάου της Θεσσαλονίκης, καθώς 70 ασθενείς χρειάστηκαν νοσηλεία. Στο ΑΧΕΠΑ που πήρε την σκυτάλη, η εφημερία ξεκίνησε στις 8  το πρωί με μόνο δύο κενές κλίνες ΜΕΘ, 162 ασθενείς να νοσηλεύονται σε απλές κλίνες covid-19, ενώ 29 είναι οι διασωληνωμένοι. Στο μεταξύ, οι εμβολιασμοί συνεχίζονται με αμείωτη ένταση.

Στην Αττική, οι νοσηλευόμενοι με κορονοϊό είναι 2.500, ενώ στη Βόρεια Ελλάδα πάνω από 1.500.

Οι επιστήμονες προτρέπουν, πάντως, τους πολίτες να εμβολιαστούν, καθώς, όπως υποστηρίζουν, αποτρέπεται έτσι, στις περισσότερες τουλάχιστον περιπτώσεις, η σοβαρή νόσηση. Επιπλέον, εξηγούν πως τα εμβόλια προστατεύουν, σε κάποιο βαθμό, και από τις μεταλλάξεις.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ3, ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΦΡΟΣΩ ΒΑΡΒΑΡΑ, ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΘΕΟΔΟΤΑ ΤΣΙΟΠΡΑ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος