Θεσσαλονίκη: Ξεκίνησαν οι εμβολιασμοί σε γηροκομεία – Πρώτη εμβολιάστηκε 98χρονη επιζήσασα του Άουσβιτς

Ξεκίνησαν σήμερα οι εμβολιασμοί από τον ΕΟΔΥ στις Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων στη Θεσσαλονίκη. Ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ, Παναγιώτης Αρκουμανέας ήταν παρών στους εμβολιασμούς των ηλικιωμένων, που έγιναν το πρωί στο γηροκομείο “Σαούλ Μοδιάνο” μέσα σε κλίμα αισιοδοξίας.

Πρώτη εμβολιάστηκε η κ. Ζάννα, 98 ετών, επιζήσασα του Άουσβιτς. Μάλιστα ο Πρόεδρος του ΕΟΔΥ έκανε σχετική ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter.   Η Ζάννα Σαατσόγλου, το γένος Σαδικάριο, μετά τον θάνατο του συζύγου της επέλεξε να μείνει στο Ίδρυμα.

Θεσσαλονίκη: Ξεκίνησαν οι εμβολιασμοί σε γηροκομεία – Πρώτη εμβολιάστηκε 98χρονη επιζήσασα του Άουσβιτς

«Είμαστε τυχεροί που ο ΕΟΔΥ επέλεξε το “Γηροκομείο Σαούλ Μοδιάνο”, για να αρχίσει από εδώ ο εμβολιασμός. Υπάρχουν φιλοξενούμενοι που έχουν να βγούνε από το Ίδρυμα από τον περασμένο Μάρτιο και βλέπουν τους δικούς τους μόνο από το παράθυρο. Ο εμβολιασμός πήγε καλά, κανένας δεν παρουσίασε πρόβλημα και τώρα όλοι περιμένουμε τη δεύτερη δόση του εμβολίου» ανέφερε ο πρόεδρος του Φιλανθρωπικού Ιδρύματος, Σαμουήλ Αμπαστάδο. Ο κ. Αμπαστάδο σημείωσε ότι εμβολιάστηκε το 70% όσων διαμένουν και εργάζονται στο ίδρυμα (συνολικά 20 άτομα).

Στο ίδρυμα φιλοξενούνται εννέα άτομα και μέχρι σήμερα δεν σημειώθηκε κανένα κρούσμα, καθώς οι φιλοξενούμενοι μένουν σε μονόκλινα δωμάτια και τηρούνται όλα τα μέτρα ασφαλείας.

Οι εμβολιασμοί στα γηροκομεία ξεκίνησαν τη Δευτέρα στην Αθήνα, με μια 95χρονη να είναι η πρώτη που έκανε το εμβόλιο. Παράλληλα, συνεχίζεται ο εμβολιασμός των υγειονομικών στα νοσοκομεία του ΕΣΥ, ο οποίος και θα γίνει σε τρεις φάσεις.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ3 -ΑΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος