Την επαναλειτουργία του τελωνείου Νίκης ζητάει η Δυτική Μακεδονία

Οι τοπικές αρχές, οι εκτελωνιστές και οι επιχειρηματίες της Δυτικής Μακεδονίας, ζητούν από τα συναρμόδια υπουργεία να επαναλειτουργήσουν τα τελωνεία Νίκης και Κρυσταλλοπηγής που αποτελούν πύλες εξόδου προς την Κεντρική Ευρώπη. Υποστηρίζουν ότι οι συνέπειες από την αναστολή λειτουργίας τους είναι τόσο οικονομικές όσο και κοινωνικές και αφορούν όχι μόνο τη Φλώρινα αλλά και όλη την ευρύτερη περιοχή.

Ο μεθοριακός σταθμός της Κρυσταλλοπηγής παραμένει κλειστός από τις 20 Νοεμβρίου του 2020. Εκεί, επιτρέπεται, ωστόσο, μόνο η έξοδος, κυρίως εργατών γης που πρόσφεραν τις υπηρεσίες τους στην περιοχή, όχι όμως και η είσοδος, ενώ της Νίκης παραμένει κλειστός από τον Αύγουστο του 2020, σε ό,τι αφορά τόσο τη διακίνηση φυσικών προσώπων όσο και αγαθών, εμπορευμάτων και αδρανών υλικών.

Οι εξαγωγείς της περιοχής είναι πλέον υποχρεωμένοι να διακινούν τα εμπορεύματά τους από το τελωνείο των Ευζώνων ή της Κακαβιάς, διανύοντας μία επιπλέον απόσταση της τάξης των 500 χιλιομέτρων, η οποία συνεπάγεται μεγαλύτερο κόστος μεταφοράς, σε μία περίοδο πολύ δύσκολη για την αγορά, λόγω πανδημίας.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ3, ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΣΟΦΙΑ ΖΟΥΛΕΛΗ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος