Το εμβληματικό έργο του Μητροπολιτικού Πάρκου στο πρώην στρατόπεδο Παύλου Μελά

Array

Ένα βήμα πιο κοντά στους πολίτες της Δυτικής Θεσσαλονίκης και όχι μόνο, έρχεται το Μητροπολιτικό Πάρκο στο πρώην Στρατόπεδο Παύλου Μελά, αφού μπήκαν οι υπογραφές για την  αναβάθμισή του.

Η Προγραμματική Σύμβαση Πολιτισμικής Ανάπτυξης, υπεγράφη μεταξύ του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, του Δήμου Παύλου Μελά, της ΜΟΔ ΑΕ και της ΜΑΘ ΑΑΕ/ΟΤΑ. Αντικείμενο της Προγραμματικής Σύμβασης είναι η υλοποίηση της β΄ φάσης του έργου που αφορά στην εκπόνηση των μελετών του έργου: Δημιουργική Επανάχρηση των κτηρίων Στρατωνισμού και Περιβαλλοντική Αναβάθμιση του Μητροπολιτικού Πάρκου (πρώην Στρατοπέδου) Παύλου Μελά».

Η εικόνα του μέλλοντος αφορά μία τεράστια έκταση με 310 στρέμματα ελεύθερων χώρων, 57 στρέμματα υπό διαμόρφωση και 26 εμβληματικά κτήρια, τα 3 από αυτά διατηρητέα.

Θα κατασκευαστούν χώροι πρασίνου, πλατείες, διαδρομές για τρέξιμο, ποδηλασία, χώροι άθλησης, αναψυκτήρια, πολυλειτουργικοί χώροι, χώροι εστίασης και εκδηλώσεων. Θα λειτουργεί επίσης μουσείο για την Εθνική Αντίσταση, ένα άλλο μουσείο που θα φιλοξενεί τις αρχαιότητες του μετρό και ένα που θα είναι αφιερωμένο στον προσφυγικό ελληνισμό.

Εκτιμάται ότι, έως τα τέλη του 2023, θα είναι έτοιμος ο υπαίθριος χώρος, ενώ οι εργασίες θα ξεκινήσουν στα τέλη του καλοκαιριού.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ3, ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΟΛΓΑ ΝΙΚΟΥ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος