Το πρώτο βραβείο στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ρομποτικής και Καινοτομίας  στην κατηγορία core values  κέρδισε το ΕΠΑΛ Ευόσμου – Τομέας Πληροφορικής

Η πρόταση του ΕΠΑΛ Κορδελιού  ήταν το «Eco cycling city – το ποδήλατο στη ζωή μας». Πρόκειται για  ένα στατικό ποδήλατο που προσαρμόζεται σε όλες τις ηλικίες και η χρήση του παράγει ενέργεια. Μπορεί να τοποθετηθεί παντού και δεν καταλαμβάνει  πολύ χώρο. Είναι τεχνολογικά εξελιγμένο , μπορεί ο χρήστης  του, να το προσαρμόσει στις δυνατότητες του, να βλέπει και να αποθηκεύει τα δεδομένα που παράγει  μέσω της χρήσης του,  όπως χρόνος χρήσης, κατανάλωση θερμίδων, απόσταση που διανύει , ηλεκτρική ενέργεια που παράγει, ενεργειακούς πόντους που παίρνει.  Η χρήση του είναι απλή και δεν προκαλεί τεχνοφοβία. Είναι καινοτόμο γιατί επιβραβεύει τον χρήστη με ενεργειακούς πόντους  που μεταφράζονται σε προϊόντα ή υπηρεσίες. Και συμβαδίζει με το πνεύμα της εποχής γιατί είναι τεχνολογικά πράσινο.

Επίσης στο σχέδιο δράσης του προγράμματος “Μια Νέα Αρχή 3D Printing” ο τομέας πληροφορικής του 1ου ΕΠΑΛ Κορδελιού μέσα από διερεύνηση και πρακτική εφαρμογή, σχεδίασε τρισδιάστατα αντικείμενα και κάνοντας τις σωστές επιλογές υλικών και ρυθμίσεων προσχώρησε στην εκτύπωση τους, παίρνοντας ένα πάρα πολύ καλό αποτέλεσμα. Οι μαθητές απέκτησαν δεξιότητες και ικανότητες συναρμολόγησης και συντήρησης 3D εκτυπωτών και την εμπειρία επίλυσης πολλών προβλημάτων που μπορεί να δημιουργηθούν πριν αλλά και κατά την διάρκεια της εκτύπωσης.
Στο σχέδιο δράσης ΜΝΑΕ συμμετείχαν οι εκπαιδευτικοί :Γαβριηλίδης Ιωάννης, Κατσαβού Νικολέτα, Πελέχρα Αναστασία ,Μπούκλας Κωνσταντίνος.

Το 1ο ΕΠΑΛ Κορδελιού συμμετείχε και στο 13ο Μαθητικό Συνέδριο Πληροφορικής με  τον μαθητή  Καρυπίδη Μιχάλη. Ο τίτλος της εργασίας ήταν «Εκπαιδεύοντας τον μελλοντικό φύλακα του σχολείου». Με τη χρήση Τεχνητής Νοημοσύνης, αναγνωρίζονται πρόσωπα μαθητικού και εκπαιδευτικού προσωπικού για τον έλεγχο της πρόσβασης και την προστασία της σχολικής μονάδας. Υπεύθυνη εκπαιδευτικός  Κατσαβού Νικολέττα.

Το ΕΠΑΛ Κορδελιού συμμετείχε στο πανελλήνιο πρωτάθλημα ρομποτικής και καινοτομίας 2021 της First Lego League Challenge Greece. Το πρωτάθλημα έγινε στις 29-30 Μαΐου 2021. Πρώτη θέση στην κατηγορία Core Values. Συμμετέχοντες μαθητές Καρυπίδης Μιχάλης, Κεφαλάς Χρήστος, Λάσκαρης Χαρίλαος, Μαστρολάμπρου Νικόλαος και προπονητής ο εκπαιδευτικός Μπούκλας Κωνσταντίνος. Το όνομα της ομάδας μας είναι Digital Blockers.
Υλοποίησε το  Σχεδίο Δράσης με την υποστήριξη και τη Διαχείριση του προγράμματος “Μια Νέα Αρχή στα ΕΠΑΛ” με τίτλο «Μέθοδος διαδοχικής πρόσθεσης επάλληλων στρώσεων υλικού. Εκτύπωση τριών διαστάσεων».
Το σχέδιο δράσης έγινε δια ζώσης  κατά  το τελευταίο διάστημα επιστροφής των μαθητών στο σχολείο (Απρίλιο-  Ιούνιο2021).  Συμμετείχαν οι μαθητές Ζωϊδης Ευάγγελος, Ιορδανίδης Χριστόδουλος, Καρυπίδης Μιχάλης, Λεμονής Τρύφωνας, Μαζετζής Βασίλειος, Μανασίδης Παύλος, Μαστρολάμπου Νικόλαος, Μιχαηλίδης Θεόδωρος, Μοσκοφίδης Βασίλειος, Μουρατίδης Περικλής, Ξημητρούδης Ισίδωρος, Παυλίδης Σπυρίδων, Πιαντιάροβ Λεωνίδας, Σαλπιστίδης Ιωάννης, Ψωμαδέλης Κωνσταντίνος.

Στον σύνδεσμο που ακολουθεί υπάρχουν περισσότερα στοιχεία για τις δράσεις του ΕΠΑΛ Κορδελιού https://drive.google.com/drive/folders/1pLyJSrzD4CBxDiqTVskHRssNvhAQNxNs?usp=sharing

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος