Αύριο αρχίζει το διήμερο έκτακτο Συνέδριο του ΠΑ.ΣΟ.Κ (video)

Με ομιλία της Φώφης Γεννηματά, ξεκινούν αύριο στις τέσσερις το απόγευμα οι εργασίες του διήμερου έκτακτου Συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ.

Σε αυτό αναμένονται κρίσιμες αποφάσεις για τον ρόλο και την προοπτική του ΠΑΣΟΚ, με την πλευρά της Φώφης Γεννηματά να υποστηρίζει ότι η ύπαρξή του διασφαλίζεται μέσα από το Κίνημα Αλλαγής και διαφωνούντες να έχουν ταχθεί ανοικτά υπέρ ενός πλήρως ενεργού ΠΑΣΟΚ, καθώς εκτιμούν ότι οι κινήσεις της ηγεσίας με άξονα το συνέδριο θα φέρουν το τέλος του ιστορικού κόμματος, ενώ αντιθέτως στόχος θα έπρεπε να είναι η ενδυνάμωση του ΠΑΣΟΚ, μιας και αποτελεί τη ραχοκοκαλιά του ΚΙΝΑΛ.

Στελέχη πάντως του κόμματος, μιλούν για ένα ενωτικό Συνέδριο. Η εισήγηση που κατεβαίνει στο Συνέδριο και έχει συμφωνηθεί στα όργανα, είναι, ότι θα υπάρχει προσαρμογή του καταστατικού του ΠΑ.ΣΟ.Κ, έτσι ώστε Πρόεδρος να είναι ο εκλεγμένος Πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, από τη στιγμή που είναι μέλος του ΠΑ.ΣΟ.Κ. Καθώς και η θέση ότι δεν μπορεί να υπάρχει πολιτικός και οργανωτικός δυϊσμός.

Η Φώφη Γεννηματά, ζητά να κλείσει το κεφάλαιο της εσωστρέφειας και να επικεντρωθούν στην εναλλακτική προοδευτική πρόταση, που έχει ανάγκη η χώρα, ενώ όσον αφορά στην κριτική, ο Νίκος Ανδρουλάκης έχει ζητήσει ένα συνέδριο που να είναι αντάξιο της ιστορίας του ΠΑ.ΣΟ.Κ, ενώ ο Παύλος Γερουλάνος, προωθεί ένα ψήφισμα, προτείνοντας να γίνει νέο Συνέδριο με εκλεγμένους συνέδρους το 2020.

Άλλα στελέχη με σημερινές τους τοποθετήσεις σε συνεντεύξεις επεσήμαναν ότι πρωτεύων είναι να σταματήσουν οι εσωκομματικοί διαξιφισμοί, να δοθεί ο λόγος στα στελέχη, να δώσουν την εναλλακτική πρόταση που χρειάζεται η χώρα.

Όσον αφορά στη  στάση των πρώην προέδρων του κινήματος και έχουν κληθεί στο Συνέδριο, δεν θα δώσουν το παρόν ο Ευάγγελος Βενιζέλος και ο Γιώργος Παπανδρέου, ο οποίος μετέχει στη Βιέννη στη Σύνοδο των πρώην υπουργών Εξωτερικών ενώ ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης, δεν έχει αποσαφηνίσει τις προθέσεις του.

Με ενδιαφέρον αναμένονται οι εξελίξεις που θα ακολουθήσουν μετά το τέλος του Συνεδρίου, καθώς η κ. Γεννηματά φαίνεται αποφασισμένη να μην επιτρέψει νέες φωνές διαφοροποίησης.

Ο Μανώλης Χριστοδουλάκης, Γραμματέας Κεντρικής Επιτροπής Κινήματος Αλλαγής μιλώντας στην εκπομπή “Απευθείας” της ΕΡΤ, είπε εν όψει του Συνεδρίου:

“Το τελευταίο χρονικό διάστημα, έχει ταλαιπωρηθεί ο χώρος και το κόμμα μας από τη λογική της εσωστρέφειας, αύριο και μεθαύριο συζητάμε πολιτικά, κλείνουμε τα θέματά μας, παίρνουμε συλλογικές αποφάσεις και από Δευτέρα, τέλος στην υπονόμευση, βγαίνουμε ξανά στην κοινωνία, γιατί υπάρχει ένας κόσμος που ψάχνει διέξοδο” και εκτίμησε ότι “υπάρχει ένα ρευστό πολιτικό σκηνικό και εκεί η παράταξή μας πρέπει να σταθεί όρθια και να μιλήσει στην κοινωνία γιατί πολιτικές πρωτοβουλίες υπάρχουν”

Ο Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του Κινήματος Αλλαγής για το ρόλο και την προοπτική του ΠΑΣΟΚ διευκρίνισε: “Το πρώτο πράγμα που θέλουμε να δούμε αύριο και μεθαύριο στο Συνέδριό μας, είναι ο πρωταγωνιστικός ρόλος του ΠΑ.ΣΟ.Κ, αλλά στο νέο φορέα , στην επόμενη μέρα της δημοκρατικής παράταξης και πως αυτό μπορεί να τεθεί σε ένα πλαίσιο που σέβεται κυρίως τις συλλογικές αποφάσεις , που πήρε η βάση μας , όχι η ηγεσία ή οποιοσδήποτε άλλος, στο πρόσφατο Συνέδριο, που είπε  ότι προχωράμε ενιαία, με εκλεγμένα συλλογικά όργανα με μειοψηφίες και πλειοψηφίες.”

Πηγή: ΕΡΤ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος