Τζανακόπουλος: Δεν θα εκπλειστηριάζεται καμία πρώτη κατοικία λαϊκής οικογένειας

Την κατηγορηματική διαβεβαίωση ότι δεν υπάρχει περίπτωση να βγει σε αναγκαστικό πλειστηριασμό καμία πρώτη κατοικία λαϊκής οικογένειας, καθώς και ότι το 70% της πρώτης κατοικίας προστατεύεται επαρκώς, έδωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. Αναφερόμενος στους χθεσινούς πλειστηριασμούς και με αφορμή τα επεισόδια στο Ειρηνοδικείο Αθηνών, ο κ.Τζανακόπουλος δήλωσε στον Σκάι πως πρόκειται για ακίνητα με υψηλότατες αξίες και για υψηλότατα χρέη, σημειώνοντας ότι “οι πολίτες που διαμαρτύρονται πρέπει να το λάβουν υπόψη τους”.

“Tο πλαίσιο προστασίας της πρώτης κατοικίας δίνει τη δυνατότητα στα υπερχρεωμένα νοικοκυριά να ρυθμίσουν τα χρέη τους και όσο διαρκεί η ρύθμιση η πρώτη κατοικία προστατεύεται. Είναι διαφορετικό να εκπλειστηριάζονται βίλες αξίας 1 εκατ. ευρώ και διαφορετικό η πρώτη κατοικία μιας λαϊκής οικογένειας. Πρόκειται για πλειστηριασμούς με υψηλότατα ποσά χρέους, και υψηλότατες αξίες των ακινήτων. Αυτό πρέπει να το λάβουν υπόψη τους οι πολίτες που διαμαρτύρονται. Δεν υπάρχει περίπτωση να βγει σε αναγκαστικό πλειστηριασμό καμία πρώτη κατοικία λαϊκής οικογένειας. Η κυβέρνηση προσπαθεί να προστατεύσει τους συμβολαιογράφους και τη διαδικασία των πλειστηριασμών και ταυτόχρονα να μην οξύνει τις εντάσεις”, τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Οι δικαστικοί υπάλληλοι διαμαρτύρονται για τα χημικά

Μετά την απόφαση της διεύθυνσης του Ειρηνοδικείου Αθηνών, να ματαιωθεί η σημερινή εκδίκαση όλων των υποθέσεων για λόγους ανωτέρας βίας λόγω των συνθηκών που έχουν δημιουργηθεί από την ρίψη χημικών από την αστυνομία εντός του κτιρίου κατά τη χθεσινή διαδικασία των πλειστηριασμών, με τη σειρά του ο Σύλλογος Δικαστικών Υπαλλήλων Αθήνας αποφάσισε ομόφωνα τη διακοπή όλων των εργασιών της γραμματείας που στεγάζονται στο κτίριο του Ειρηνοδικείου-Πταισματοδικείου Αθηνών.

Μήνυση σε βάρος των υπουργών Προστασίας του Πολίτη Νίκου Τόσκα και Δικαιοσύνης Σταύρου Κοντονή, του αρχηγού της ΕΛΑΣ και κατά παντός άλλου υπευθύνου κατέθεσαν τα μέλη της Λαικής Ενότητας Παναγιώτης Λαφαζάνης, Δημήτρης Στρατούλης και Θανάσης Μπαρτζώκας κάνοντας λόγο για δολοφονική επίθεση των ΜΑΤ με ρίψη δακρυγόνων σε κατάμεστο κλειστό χώρο όπου υπήρχαν εκατοντάδες διαδηλωτές».

Το ΠΟΤΑΜΙ σε ανακοίνωση του τονίζει ότι:

“Οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ που πρωτοστατούσαν στο κίνημα «δεν πληρώνω» λούζονται τώρα τα επίχειρα των πράξεών τους. Xθες έστειλαν τα ΜΑΤ στους πρώην συναγωνιστές τους. Δίχως τις δικές τους καταστροφικές επιλογές ως κυβέρνηση που οδήγησαν στα capital controls και την τυχοδιωκτική στάση τους ως αντιπολίτευση, το πρόβλημα των «κόκκινων δανείων» θα ήταν σήμερα πολύ μικρότερο. Η οικονομία θα είχε μπει σε ανάπτυξη και οι τράπεζες θα μπορούσαν να διαχειριστούν το πρόβλημα ευκολότερα. Οι Έλληνες φορολογούμενοι και οι συνεπείς δανειολήπτες έχουν πληρώσει δεκάδες δισ. ευρώ για να έχουν ένα λειτουργικό τραπεζικό σύστημα που θα χρηματοδοτεί την ανάπτυξη. Οι στρατηγικοί κακοπληρωτές πρέπει να εντοπιστούν επιτέλους και να πληρώσουν”.

Σε σχετική ανακοίνωση το ΠΑΜΕ τονίζει μεταξύ άλλων:
“Η τρομοκρατία στους χώρους δουλειάς με απειλές, εκβιασμούς, καταστολή και συλλήψεις, το σχεδιαζόμενο χτύπημα στο απεργιακό δικαίωμα και στη συνδικαλιστική δράση αλλά και η αυτεπάγγελτη δίωξη για τις κινητοποιήσεις ενάντια στους πλειστηριασμούς, αποτελούν βασικές πλευρές του δόγματος «νόμος και τάξη» και είναι απαραίτητο συστατικό στη λεγόμενη «δίκαιη ανάπτυξη» που προβάλει η κυβέρνηση για να μπουκώσει με χρήμα και προνόμια τους επιχειρηματικούς ομίλους”.

Ακατάσχετος λογαριασμός συμβολαιογράφων

Ασπίδα προστασίας από κατασχέσεις των τραπεζικών λογαριασμών των συμβολαιογράφων, οι οποίοι διενεργούν πλειστηριασμούς, αποτελεί κοινή απόφαση των υπουργών Δικαιοσύνης, Σταύρου Κοντονή και Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτου.

Η απόφαση ενεργοποιείται από σήμερα, ημέρα δημοσίευσής της στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης και προσδιορίζει τους ειδικότερους όρους τήρησης και γνωστοποίησης στα πιστωτικά ιδρύματα του ειδικού ακατάσχετου επαγγελματικού τραπεζικού λογαριασμού των συμβολαιογράφων που ενεργούν ως υπάλληλοι ηλεκτρονικού πλειστηριασμού έναντι όλων των δανειστών τους και για χρέη και οφειλές τους από κάθε αιτία.

Με βάση την απόφαση, κάθε συμβολαιογράφος δύναται να δηλώσει ειδικό ακατάσχετο τραπεζικό λογαριασμό, σε περισσότερα του ενός πιστωτικά ιδρύματα στην Ελλάδα. Ο ειδικός ακατάσχετος λογαριασμός είναι μοναδικός ανά πιστωτικό ίδρυμα.

ΠΗΓΗ:ΕΡΤ1, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος