Βερολίνο: “Βρέθηκαν τα δακτυλικά αποτυπώματα του Τυνήσιου στο φορτηγό”

“Εξαιρετικά επικίνδυνος, με τουλάχιστον τρεις πλαστές ταυτότητες και τζιχαντιστικές διασυνδέσεις”, περιγράφεται ο επικηρυγμένος για 100.000 ευρώ 24χρονος Τυνήσιος Άνις Άμρι, που παραμένει ασύλληπτος, τρεις ημέρες από την επίθεση που άφησε 12 νεκρούς στη χριστουγεννιάτικη αγορά του Βερολίνου. Τα δακτυλικά αποτυπώματα του Ανίς Άμρι, βρέθηκαν στην πόρτα του φορτηγού, σύμφωνα με πολλά γερμανικά μέσα ενημέρωσης.

Ο νέος φερόμενος ως δράστης, του οποίου το αίτημα για άσυλο είχε απορριφθεί στην Ιταλία, και κατόπιν στη Γερμανία, καταζητείται πλέον σε όλη την Ευρώπη. Οι αποκαλύψεις ότι κυκλοφορούσε ελεύθερος με άδεια, αναστολής απέλασης (Duldung), “διότι δεν είχε έγκυρα ταξιδιωτικά έγγραφα”, φορτίζουν το κλίμα, εν μέσω επικρίσεων κατά της πολιτικής Μέρκελ.

Στο μεταξύ, οι αρχές της κάτω Σαξονίας συνέλαβαν 24χρονο Μαροκινό, ο οποίος φέρεται να συνδέεται με κρησφύγετα του Ισλαμικού Κράτους σε Γερμανία και Ελλάδα.

Ειδικές αστυνομικές δυνάμεις της Γερμανίας πραγματοποίησαν εφόδους σε δύο διαμερίσματα στην γειτονιά Κρόιτσμπεργκ του Βερολίνου αναζητώντας τον Τυνήσιο, ο οποίος αναδείχτηκε σε βασικό ύποπτο, μετά από το λάθος των γερμανικών αρχών να συλλάβουν Πακιστανό, τον οποίο και άφησαν ελεύθερο.

Οπως επιβεβαίωσε δικαστική πηγή στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters, οι γερμανικές αρχές παρακολουθούσαν τον Άνις Άμρι, για κάποιο χρονικό διάστημα μέσα στο 2016  προσπαθώντας να διαπιστώσουν εάν πράγματι σχεδίαζε να διαπράξει ληστεία προκειμένου να χρηματοδοτήσει την αγορά αυτόματων όπλων που ενδεχομένως θα χρησιμοποιούσε για να διαπράξει μια επίθεση μαζί με δυνητικούς συνεργούς του.

Πηγές προσκείμενες στο ιταλικό υπουργείο Δικαιοσύνης επιβεβαίωσαν ότι ο Τυνήσιος ύποπτος εξέτισε ποινή τεσσάρων ετών φυλάκισης στη χώρα,  αλλά δεν απελάθηκε “διότι οι αρχές της Τύνιδας δεν απέστειλαν εγκαίρως τα απαιτούμενα έγγραφα”.Βερολίνο: “Βρέθηκαν τα δακτυλικά αποτυπώματα του Τυνήσιου στο φορτηγό”

Όπως τόνισε η εφημερίδα Welt, κατά τις νέες εφόδους oι αστυνομικές δυνάμεις χρειάστηκε να ακινητοποιήσουν έναν άνδρα σε ένα από τα διαμερίσματα που εφόρμησαν, ωστόσο δεν προέβησαν σε συλλήψεις.

“Είχε χαρακτηρισθεί επικίνδυνος λόγω των επαφών του με τον φυλακισμένο ισλαμιστή Αχμαντ Αμπντουλαζίζ Αμπντουλάχ Α. ή “Αμπού Ουάλα”, τον “ιερωμένο χωρίς πρόσωπο”, ενώ αποκαλύφτηκε ότι οι γερμανικές αρχές τον παρακολουθούσαν, από τον περασμένο Μάρτιο.

Δικαστική πηγή στο Βερολίνο, επιβεβαιώνει ότι  ο Τυνήσιος βρισκόταν υπό παρακολούθηση στο διάστημα Μαρτίου- Σεπτεμβρίου, η οποία σταμάτησε, σύμφωνα και με την εφημερίδα Bild λόγω “έλλειψης επιβαρυντικών στοιχείων”.

Φράγματα από μπετόν στις εισόδους των πρώην ανακτόρων στη Βιέννη προς αποτροπή επίθεσης

Βερολίνο: “Βρέθηκαν τα δακτυλικά αποτυπώματα του Τυνήσιου στο φορτηγό”Φράγματα-κολώνες από μπετόν τοποθετήθηκαν στις εισόδους στο προαύλιο των φημισμένων πρώην θερινών ανακτόρων του Σένμπρουν στη Βιέννη, όπου διοργανώνεται μία από τις μεγαλύτερες χριστουγεννιάτικες αγορές της αυστριακής πρωτεύουσας.

Προς αποτροπή τρομοκρατικής επίθεσης με φορτηγό όχημα, ανάλογης της προχθεσινής στο κέντρο του Βερολίνου και εκείνης στις 14 Ιουλίου στη Νίκαια της Γαλλίας τέθηκαν σε “ενισχυμένη ετοιμότητα συναγερμού” οι μονάδες επιχειρήσεων της αστυνομίας, η ειδική αντιτρομοκρατική μονάδα “Κόμπρα” και η αστυνομία των αεροδρομίων, ενώ ο υπουργός Εσωτερικών ζήτησε από τους διοργανωτές δημόσιων εκδηλώσεων ενίσχυση των σχεδιασμών ασφαλείας, για τις χριστουγεννιάτικες αγορές.

ΠΗΓΗ:ΕΡΤ1,ΑΜΠΕ
Σχετική είδηση:Για 100.000 ευρώ επικηρύχτηκε ο ύποπτος για την επίθεση στο Βερολίνο (video)

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος