Βουλγαρία: Γυρίζει σελίδα μετά από τρεις εκλογές;

Οι πολιτικές ανατροπές που προέκυψαν στη Βουλγαρία, με τη διεξαγωγή των τρίτων κατά σειρά κοινοβουλευτικών εκλογών μέσα σε λίγους μήνες, ταυτόχρονα με προεδρικές, αναλύθηκαν στην εκπομπή «Με το Πρώτο στην Ευρώπη και τον Κόσμο» του Πολυδεύκη Παπαδόπουλου.

Βουλγαρία: Γυρίζει σελίδα μετά από τρεις εκλογές;
Μαυράκης Γιώργος

Ποιο είναι το μόλις 2 μηνών κόμμα «Συνεχίζουμε την Αλλαγή» που ίδρυσαν οι δύο νεαροί τεχνοκράτες Κίριλ Πέτκοφ και Ασέν Βασίλιεφ και κέρδισε την πρώτη θέση, εάν θα σχηματίσει βιώσιμη κυβέρνηση με ορισμένα από τα άλλα κόμματα, τι έγινε με τις αντισυστημικές δυνάμεις που αναδείχθηκαν τα τελευταία χρόνια στην Βουλγαρία και κατά πόσον η ήττα Μπορίσοφ σημαίνει και το τέλος της 12ετούς πολιτικής κυριαρχίας του, ήταν τα θέματα που συζητήθηκαν με καλεσμένο τον Γιώργο Μαυράκη, δημοσιογράφο και επιχειρηματία, που είναι εγκατεστημένος εδώ και χρόνια στη γειτονική χώρα.

Με τον ίδιο εξετάστηκαν, επίσης, τα σενάρια να υπάρξουν αλλαγές στην εξωτερική πολιτική της Βουλγαρίας και ειδικά ως προς τη διένεξη με τη Β. Μακεδονία, που στην παρούσα φάση έχει μπλοκάρει τις ευρωπαϊκές προοπτικές όλων των Δ. Βαλκανίων, καθώς και τα αίτια για το ποσοστό ανεμβολίαστων στη γειτονική χώρα, που είναι το μεγαλύτερο στην ΕΕ.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος