Ξεχωριστά παιδιά βραβεύτηκαν στο ειδικό σχολείο Σερρών

Στο ειδικό σχολείο του Σιδηροκάστρου Σερρών δόθηκε το βραβείο για ένα παιχνίδι, που κατασκεύασαν τα παιδιά, με θέμα την ελληνική επανάσταση του 1821.

Σε μια δύσκολη περίοδο για την παγκόσμια υγεία, το ΕΚΟΜΕ (Εθνικό Κέντρο Οπτικοακουστικών Μέσων και Επικοινωνίας), οργάνωσε τον 1ο διεθνή διαγωνισμό,  δημιουργίας επιτραπέζιου και ψηφιακού παιχνιδιού, με τίτλο “Το μάθημα… παιχνίδι” εξηγεί η Αθηνά Ταξίδου, διευθύντρια του ειδικού σχολείου Σερρών. Γιατί το μάθημα μπορεί να γίνει και με   παιχνίδι.

Το ειδικό σχολείο Σιδηροκάστρου βρίσκεται στο Βαμβακόφυτο Σερρών και για τον διαγωνισμό επέλεξε να ασχοληθεί με το “Κρυφό Σχολειό”.

Συνδυάζοντας τους αρχαίους πεσσούς, με στοιχεία από το Φιδάκι και την γνωστή MONOPOLY, τα παιδιά χρησιμοποίησαν υλικά από παλιά παιχνίδια για κάτι νέο. «Το κρυφό σχολειό», ένα παιχνίδι ερωτήσεων- απαντήσεων κέρδισε τις εντυπώσεις και ένα βραβείο για την ξεχωριστή του κατασκευή και παρουσίαση από τους μαθητές.

Με το επιτραπέζιο γίνεται μια προσπάθεια να αξιοποιηθούν οι ικανότητες των παιδιών, προσφέροντάς επιμόρφωση, διασκέδαση και αυτοπεποίθηση. Η συμμετοχή των παιδιών εξελίχτηκε σε μια εποικοδομητική περιπέτεια.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος