Σε ισχύ από σήμερα η επιδότηση στο πετρέλαιο κίνησης

Πολιτικό εκβιασμό χαρακτήρισε την απαίτηση Πούτιν να γίνονται οι πληρωμές φυσικού αερίου σε ρούβλια, ο υπουργός Ενέργειας Κώστας Σκρέκας. Διαβεβαίωσε πάντως ότι οι οικιακοί καταναλωτές προστατεύονται πλήρως.

Σε ισχύ είναι στο μεταξύ, από σήμερα η επιδότηση των 15 λεπτών ανά λίτρο στην τιμή πώλησης του πετρελαίου κίνησης από τα διυλιστήρια. Η έκπτωση είναι οριζόντια και αφορά όλους τους καταναλωτές. Οι τιμές του diesel κίνησης παραμένουν υψηλές κοντά στα δύο ευρώ το λίτρο ενώ στις Κυκλάδες έφτασε να πωλείται στα 2,349, στη Λευκάδα 2,399, στα Δωδεκάνησα 2,299.

Οι επαγγελματίες, όπως των ταξι θεωρούν ότι η επιδότηση θα έπρεπε να ήταν μεγαλύτερη για να ανταπεξέλθουν στις υψηλές δαπάνες κινησης. Πολύ υψηλά παραμένουν οι τιμές πώλησης και της αμόλυβδης. Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση της Μαγνησίας όπου η βενζίνη φτάνει να πωλείται στα 2,5 ευρώ το λίτρο, στις Κυκλάδες τα 2,470 και στα Δωδεκάνησα στα 2430 ευρώ/λίτρο. Το κόστος της επιδότησης στο πετρέλαιο κίνησης εκτιμάται σε περίπου 23 εκατ. ευρώ για τον Απρίλιο.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΜΑΡΙΝΑ ΠΕΛΤΕΚΗ
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΛΙΑ ΧΡΙΣΤΑΡΑ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος