Αναχώρησε το πρωί από τη Ζαπορίζια το κομβόι ομογενών και δημοσιογράφων

Ομογενείς και Έλληνες δημοσιογράφοι αναχώρησαν λίγο μετά τις 9 το πρωί με περίπου 30 ιδιωτικά αυτοκίνητα – σε ορισμένα από τα οποία αναγράφονται οι λέξεις TV και PRESS – από το κέντρο της Ζαπορίζια στην Ουκρανία με κατεύθυνση προς τα σύνορα με τη Μολδαβία και από εκεί στη Ρουμανία. Πρόκειται για τη δεύτερη ημέρα αυτού του επικίνδυνου ταξιδιού μέσα από βομβαρδισμένες περιοχές.

Η αυτοκινητοπομπή της ελληνικής αποστολής με την κωδική ονομασία Νόστος 3 ξεκίνησε από τη Μαριούπολη χθες το πρωί έχοντας να διασχίσει συνολικά περίπου 1400 χιλιόμετρα. Κατά τη διάρκεια της διαδρομής έως τη Ζαπορίζια σύμφωνα με τους δημοσιογράφους βρέθηκαν μπροστά σε πάνοπλους Ρώσους στρατιώτες οι οποίοι σημάδευαν τα 2 πρώτα οχήματα.

Σπίτια που έχουν βομβαρδιστεί και ακόμη καίγονται, κατεστραμμένοι δρόμοι, άρματα μάχης και πάνοπλοι Ρώσοι στρατιώτες στους δρόμους, λιγοστοί άνθρωποι στους εξωτερικούς χώρους και ορισμένοι από αυτούς φορτωμένοι με τα πράγματα τους, η εικόνα που αποτυπώνεται από τη Μαριούπολη έως τη Ζαπορίζια.

Η αποστολή σε ανοιχτή επικοινωνία με το υπουργείο Εξωτερικών, καθώς και με τη ρωσική και ουκρανική πλευρά κινείται μέσα από τον ανθρωπιστικό διάδρομο που άνοιξε για την έξοδο πολιτών από τη Μαριούπολη προς τα δυτικά.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΙΔΕΡΗΣ
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ : ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΣΥΜΕΩΝΙΔΟΥ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος