Ανάρπαστες οι ξυλόσομπες 

Ένας από τους πιο παλιούς κατασκευαστές σομπών στην Ελλάδα ο Γιάννης Καραγκιόζης στις Σέρρες, βλέπει την δουλειά του να αυξάνεται, λόγω της εκτίναξης της τιμής των καυσίμων.

Τα ξύλα είναι φθηνότερα και η ενεργειακή κρίση αναμένεται να συνεχιστεί. Έτσι, η εναλλακτική λύση ακόμη και για τους ενοίκους πολυκατοικιών είναι η θέρμανση με ξυλόσομπες.

Οι τιμές ξεκινούν από τα 45 €, για τις παλαιού τύπου σόμπες και φτάνουν έως τα 400 €, διασφαλίζοντας όμως ταυτόχρονα και το μαγείρεμα του φαγητού. Η απόδοση της ξυλόσομπας είναι μεγάλη, αφού ζεσταίνει έως και 100 τ.μ., σύμφωνα με τον κ. Καραγκιόζη

Για τις ανάγκες του ρεπορτάζ ο Βασίλης Αναστασιάδης έψαξε και βρήκε πως πολλοί καταφεύγουν στο διαδίκτυο για την αγορά θερμαντικών συσκευών ακόμη και από το εξωτερικό και μάλιστα από γειτονικές χώρες. Ωστόσο, ο κ. Καραγκιόζης δηλώνει απερίφραστα πως πρόκειται για κακές κατασκευές, με αμφισβητούμενη ποιότητα.

Επιστροφή στις ξυλόσομπες, ειδικά σε περιοχές της περιφέρεις και δη στην Βόρειο Ελλάδα, όπου ο χειμώνας έρχεται νωρίτερα. Μια εποχή που υποτίθεται πέρασε ανεπιστρεπτί, επιστρέφει επιβεβαιώνοντας ότι “έχει ο καιρός γυρίσματα”.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος