Διαμαρτυρίες για το πλακόστρωτο που οδηγεί στο νοσοκομείο «Αγ. Δημήτριος»

Η οδός Ελένης Ζωγράφου στην Θεσσαλονίκη ανασκευάστηκε με παλαιού τύπου κυβόλιθους, προκαλώντας αντιδράσεις από επαγγελματίες οδηγούς που ανηφορίζουν προς την Άνω Πόλη και το νοσοκομείο «Άγιος Δημήτριος».

Δίπλα από τα κοιμητήρια της Ευαγγελιστρίας, στον δρόμο προς τα κάστρα, τα  βυζαντινά τείχη, που κατά καιρούς έχουν κακοποιηθεί από ιδιωτικές παρεμβάσεις, ο δρόμος αναπλάστηκε πρόσφατα.

Ο Στέφανος Χατζηλιάδης, πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων νοσοκομείου «Αγ. Δημήτριος» ανέφερε ότι από το 2021 είχαν διαμαρτυρηθεί στον Δήμο Θεσσαλονίκης, και επεσήμανε τα δεινά των ασθενών, από το “ταρακούνημα” που κατευθύνονται προς το νοσοκομείο.

Το θέμα είναι πως υπάρχουν διαμαρτυρίες από διάφορες ομάδες οδηγών, ακόμη και από τα λεωφορεία, που δεν μεταφέρουν ασθενείς.

Πολλοί οδηγοί προσπαθούν να αποφύγουν τον συγκεκριμένο δρόμο σημειώνει ο Κλήμης Λεοντιάδης, πρόεδρος σωματείου ιδιοκτητών ταξί Θεσσαλονίκης «Ο Ερμής». Μιλούν για κακοτεχνία, καθώς ανάλογο πλακόστρωτο υπάρχει και στο Τσινάρι, αλλά δεν δημιουργεί μεγάλους κραδασμούς στα οχήματα. Ο κ. Λεοντιάδης σημείωσε ότι το πρόβλημα θα πρέπει να διορθωθεί και μάλιστα σύντομα, γιατί υποχρεώνονται να κάνουν κύκλους προκειμένου να παρακάμψουν αυτήν την οδό.

Πρόκειται και κακοτεχνία και προχειροδουλειά; Ο επιβλέπων το έργο, ενέκρινε την κατασκευή, και η παραλαβή του έγινε σύμφωνα με την σύμβαση αναθέσεως ή υπήρξαν υπαναχωρήσεις, εκπτώσεις και οι γνωστές κακοδαιμονίες των έργων;

Στην προκειμένη περίπτωση η τοποθέτηση εκ μέρους των αρμοδίων θα ήταν χρήσιμη για τους λόγους που οδήγησαν σε αυτού του είδους την κατασκευή. Το έργο αναδεικνύει τον παλιό πλακόστρωτο δρόμο με την χρήση κυβολίθων,  δίνοντας ξανά την παλιά του εικόνα. Συχνά ακούγονται διαμαρτυρίες για το μπετόν που έχει κατακλύσει την πόλη και πως έχασε τον παλιό της χαρακτήρα, με την υποτιθέμενη “πρόοδο” του τσιμέντου. Τελικά η πόλη υπάρχει για να εξυπηρετεί μόνο τους οδηγούς, που υποχρεώνονται να μειώνουν ταχύτητα; Τέτοια διλλήματα δεν υφίστανται στις ευρωπαϊκές μεγαλουπόλεις, στο κέντρο των οποίων διατηρούνται τα λιθόστρωτα όπως ήταν επί αιώνες.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος