Έφτασαν οι δύο νέες γερανογέφυρες στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης

Έκρηξη στη ζήτηση χώρων για τη δημιουργία κέντρων logistics έχει σημειωθεί στην Κεντρική Μακεδονία την τελευταία τετραετία, για όλα αυτά ευθύνεται η ανάπτυξη στο λιμάνι και για την ανάπτυξη στο λιμάνι ευθύνονται και οι δύο υπερσύγχρονες γερανογέφυρες.
Με ανυψωτική ικανότητα 65 τόνων και 50 τόνων σε διπλή και σε μονή φόρτωση αντίστοιχα, την δυνατότητα απευθείας εξυπηρέτησης πλοίων κύριων γραμμών, οι δύο νέες ειδικά σχεδιασμένες γερανογέφυρες, που κατέπλευσαν στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης από την Σαγκάι, αναβαθμίζουν σημαντικά τις υπηρεσίες που προσφέρει το δεύτερο μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας.
Οι νέες γερανογέφυρες συμβάλλουν σημαντικά στην προσέλκυση νέων γραμμών και παράλληλα με την επέκταση του Προβλήτα 6, σχεδιάζεται η τοποθέτηση επιπλέον γερανογεφυρών στο Σταθμό Εμπορευματοκιβωτίων.
Μέσα στο επόμενο τετράμηνο αναμένεται να υπογραφεί με τον ανάδοχο η σύμβαση για το μεγάλο πρότζεκτ της επέκτασης της 6ης προβλήτας του λιμένος της Θεσσαλονίκης, βάζοντας στην αφετηρία τα έργα, προβλεπόμενης διάρκειας 32 μηνών, που μετά την ολοκλήρωσή τους, το 2025, θα επιτρέψουν την υποδοχή και εξυπηρέτηση ακόμα μεγαλύτερων πλοίων στον Θερμαϊκό Κόλπο.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος