Έφτασαν οι πρώτοι Ισραηλινοί τουρίστες στην Ρόδο

Θερμή υποδοχή επεφύλαξαν οι τοπικοί φορείς της Ρόδου στους πρώτους τουρίστες που έφτασαν στο νησί των ιπποτών. Η πρώτη πτήση τσάρτερ με 139 επιβάτες από το  Τέλ -Αβίβ προσγειώθηκε στις οκτώ το πρωί στο αεροδρόμιο “Διαγόρας”. Αρχικά υπήρχε φόβος ότι λόγω της σύγκρουσης στην Λωρίδα της Γάζας και το κλείσιμο του αεροδρομίου Μπέν Γκουριόν η πτήση θα ακυρωνόταν, αλλά όσοι είχαν σχεδιάσει το ταξίδι τους δεν πτοήθηκαν και το πραγματοποίησαν.

Με την ασφάλεια της υγείας κατοίκων και επισκεπτών στο επίκεντρο του σχεδιασμού του δήμου, ο αντιδήμαρχος τουρισμού, Κώστας Ταρασλιάς, επισημαίνει: «θα κάνουμε  τα πάντα για να διασφαλίσουμε ευχάριστη και ασφαλή διαμονή στο νησί». Έτσι, επιταχύνονται οι ρυθμοί των εμβολιασμών στο νησί, με πρώτους τους εργαζόμενους στον τουρισμό. Δεν υπάρχουν κρατήσεις αλλά υπάρχει αισιοδοξία τονίζει ο Σάββας Παγωνάκης αντιπρόεδρος του επιμελητηρίου της Ρόδου. Στόχος είναι η παράταση της σεζόν έως και τον Νοέμβριο.

Στις 15 Μαΐου, ημερομηνία επανεκκίνησης του τουρισμού στην χώρα, έχουν προγραμματισθεί 15 πτήσεις τσάρτερ οι περισσότερες εκ των οποίων από την Γερμανία και την Ελβετία, δεν είναι αβέβαιο εάν θα πραγματοποιηθούν όλες. Την Κυριακή 16 Μαΐου, η Ρόδος θα υποδεχθεί και το πρώτο κρουαζιερόπλοιο της σεζόν το “Mein Schiff”, το οποίο θα πραγματοποιήσει κρουαζιέρα στο Αιγαίο.

Εν τω μεταξύ, η Ελλάδα βρίσκεται στο πορτοκαλί επίπεδο ασφαλείας των Βρετανών. Η «πράσινη λίστα» που ανακοίνωσαν είναι μικρότερη από ότι αναμενόταν, με μόλις 12 προορισμούς. Η κυβέρνηση Τζόνσον έθεσε τέσσερα κριτήρια για να εντάξει προορισμούς στην λίστα των προορισμών χωρίς περιορισμούς, εν όψει της  επανεκκίνησης των ταξιδιών στις 17 Μαΐου: το ποσοστό μόλυνσης, το ποσοστό εμβολιασμού, τον επιπολασμό μεταλλάξεων και την  αξιοπιστία των δεδομένων.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος