Ένθετο Κόσμος: 25 νεκροί και δεκάδες αγνοούμενοι από κατολισθήσεις στη Βενεζουέλα

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΘΗΝΑ ΚΟΡΟΒΕΣΗ

Στη Βενεζουέλα, τουλάχιστον 25 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους και άλλοι 52 αγνοούνται από κατολισθήσεις που προκάλεσε η κακοκαιρία.

Ποτάμια λάσπης ρέουν στους δρόμους της πόλης Λας Τεχερίας, νοτίως της πρωτεύουσας Καράκας. Κάμερα από drone καταγράφει το μέγεθος της καταστροφής από τις φονικές βροχοπτώσεις, από τις οποίες έχουν χάσει την ζωή τους δεκάδες άνθρωποι.

Σύμφωνα με την Ντέλσι Ροντρίγκεζ, αντιπρόεδρο της χώρας: “Πέντε ρέματα ξεχείλισαν και σημειώθηκαν πολύ σημαντικές ζημιές, και ανθρώπινες απώλειες.”

Η νεροποντή προκάλεσε ζημιές σε οικίες, επιχειρήσεις και γεωργικές εκτάσεις. Απελπισμένοι κάτοικοι, με δάκρυα στα μάτια, προσπαθούσαν να “ξεθάψουν” ό,τι έχει μείνει από τις περιουσίες τους.

Η Κάρμεν Μελέντεζ, κάτοικος της περιοχής ανέφερε ότι η πόλη Λας τεχερίας έχει χαθεί.

ΤΥΦΩΝΑΣ ΤΖΟΥΛΙΑ: ΜΕΓΑΛΕΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ ΣΕ ΝΙΚΑΡΑΓΟΥΑ, ΚΟΛΟΜΒΙΑ, ΓΟΥΑΤΕΜΑΛΑ

Την ίδια ώρα η τροπική καταιγίδα Τζούλια έπληξε την Νικαράγουα με βροχοπτώσεις και ισχυρούς ανέμους. Ανυπολόγιστες είναι οι υλικές ζημιές, χωρίς ωστόσο να υπάρξουν αναφορές για θύματα.

Η καταιγίδα αναμένεται να κινηθεί βόρεια κατά μήκος των ακτών της Ονδούρας, του Ελ Σαλβαδόρ και της Γουατεμάλας.

Ο τυφώνας Τζούλια προκάλεσε εκτεταμένες ζημιές και στην Κολομβία. Το πέρασμά του από το νησί Σαν Αντρές άφησε πίσω του δύο τραυματίες.

“Ήταν απίστευτο και κράτησε πάνω από 2 ώρες.Όταν είδα τη θάλασσα, τα κύματα έφταναν πάνω από 10 μέτρα.” ανέφερε ο Χαβιέ Χαντγκσον, κάτοικος του νησιού Σαν Αντρές
Διασώστες του Ερυθρού Σταυρού απεγκλώβισαν κατοίκους από πλημμυρισμένους δρόμους στη Γουατεμάλα.Η χώρα άνοιξε 1.855 καταφύγια.

Το Εθνικό Κέντρο Τυφώνων της αμερικανικής εθνικής μετεωρολογικής υπηρεσίας, προειδοποιεί τις χώρες της Κεντρικής Αμερικής και το Νότιο Μεξικό για “απειλητικές για τη ζωή πλημμύρες και κατολισθήσεις λάσπης.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ ΣΤΟ ΕΝΘΕΤΟ-ΚΟΣΜΟΣ:

Λίγα 24ωρα, μετά το χτύπημα στο στολίδι του Βλαντιμίρ Πούτιν στην Κριμαία, την γέφυρα του Κερτς, η Μόσχα απαντά με σφοδρά πλήγματα σε πολλές ουκρανικές πόλεις και στην καρδιά της ουκρανικής πρωτεύουσας. Αλλεπάλληλες ισχυρές εκρήξεις συγκλονίζουν το κέντρο του Κιέβου. Υπάρχουν νεκροί και τραυματίες…

Ο Αλεξάντερ Φαν ντερ Μπέλεν επανεκλέγεται στο αξίωμα του ομοσπονδιακού προέδρου της Αυστρίας από τον πρώτο γύρο των εκλογών.

Περίπου το 1/3 των πρατηΡιων καυσίμων στη Γαλλία αντιμετωπίζουν προβλήματα εφοδιασμού , λόγω των απεργιακών κινητοποιήσεων σε διυλιστήρια και τις αποθήκες πετρελαίου της Total.
Νέα έκρηξη σημειώθηκε στο ηφαίστειο Στρόμπολι στην Ιταλία. Ποτάμια λάβας κυλούν από τον βόρειο κρατήρα προς τις πλαγιές και φτάνουν έως τη θάλασσα.

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ-ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΝΔΡΙΑΝΑ ΜΑΓΓΑΝΙΑ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος