Επιχειρησιακό σχέδιο τουριστικής ανάπτυξης της Καλαμαριάς

Η τουριστική προβολή βρίσκεται στο επίκεντρο του επιχειρησιακού σχεδιασμού της Καλαμαριάς. Πριν από έξι μήνες άρχισε η εκπόνηση μιας μελέτης για την τουριστική προβολή του Δήμου, που έχει το πλεονέκτημα να βρίσκεται στο παραλιακό μέτωπο της πόλεως. Καθώς διαθέτει 6,5 χιλιόμετρα ακτογραμμής, η Καλαμαριά προσφέρει πλήθος επιλογών τόσο στους Θεσσαλονικείς όσο και στους ξένους επισκέπτες, στην οργανωμένη πλαζ, στον πολιτισμό, την ψυχαγωγία και τα σπόρ.

Το επιχειρησιακό σχέδιο βασίζεται σε τέσσερις πυλώνες,  τους τουριστικούς πόρους του Δήμου, την οργάνωση της επιχειρησιακής ικανότητας της Επιτροπής Τουρισμού, τις στρατηγικές συνεργασίες και το τουριστικό λογότυπο, εξηγεί ο σύμβουλος τουρισμού του Δήμου Νίκος Σαπουντζής. Ο πρώτος αφορά στην αποτύπωση των  τουριστικών πόρων της περιοχής, όπως η Αρετσού, η μαρίνα, το Κυβερνείο, το ιστορικό αρχείο προσφυγικού Ελληνισμού και το Μουσείο Φωτογραφίας. Ο δεύτερος αφορά στον ανάθεση ρόλων σε μια επιτροπή εξωστρέφειας, που θα επικεντρωθεί στις στρατηγικές της επομένης  ημέρας, σε δράσεις προβολής στο εξωτερικό, στα προξενεία, εκθέσεις, κ.α.. Τελευταίος αλλά ιδιαίτερα σημαντικός είναι ο σχεδιασμός του τουριστικού σήματος  που προβάλει την Καλαμαριά και το μήνυμα Sea More, που περιέχει το όνομα του δήμου «ΚαλαMARιά» (MAR-θάλασσα). Επίσης, σχεδιάζεται μια επένδυση για την ενοποίηση της παραλίας της Θεσσαλονίκης με την Καλαμαριά, στο σημείο επαφής, στο Μέγαρο Μουσικής, οπότε θα επεκταθεί ο πεζόδρομος και ο ποδηλατόδρομος. Στον σχεδιασμό εντάσσεται το πάρκο Κόδρα, όπου θα ενταχθούν πολιτιστικές δράσεις. Η μαρίνα είναι η μοναδική της Θεσσαλονίκης με 260 σκάφη και θα δημιουργήσει μια μεγάλη κινητικότητα.

Τέλος, η Καλαμαριά θα ενταχθεί στο πολιτιστικό προϊόν της Θεσσαλονίκης, η τουριστική κίνηση της οποίας υπολογίζεται σε περίπου 4.000.000 διανυκτερεύσεις ετησίως, εκ των οποίων οι μισές αφορούν ξένους και θα υπάρξει μια δικτύωση για την προσέλκυση αγορών του εξωτερικού συνολικά στην πόλη.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος