Εξαρθρώθηκε κύκλωμα λαθρεμπορίας τσιγάρων και καπνού στο Κιλκίς

Αυξάνεται διαρκώς το ενδιαφέρον για τον καπνό που χρησιμοποιείται σε ναργιλέδες… Αυτό φαίνεται να σκέφτηκαν τα μέλη του κυκλώματος, που δρούσε οργανωμένα στο λαθρεμπόριο καπνικών προϊόντων, διαθέτοντας και παρασκευαστήριο αρωματικού καπνού για χρήση σε ναργιλέ.

Στη διάρκεια της αστυνομικής επιχείρησης από άντρες της Ασφάλειας Κιλκίς, που πραγματοποιήθηκε 24ωρο σε Θεσσαλονίκη και Ξάνθη, συνελήφθησαν εννέα άτομα και κατασχέθηκαν περισσότερα από 700.000 τσιγάρα αξίας 56.000 ευρώ. Οι δράστες αναμένεται να προσέλθουν αύριο στον Εισαγγελέα. Πρόκειται για οκτώ Έλληνες, στην πλειονότητά τους ομογενείς από χώρες της πρώην ΕΣΣΔ, κι έναν αλλοδαπό, ενώ μεταξύ αυτών είναι 45χρονος που φέρεται ως αρχηγός της εγκληματικής ομάδας. Οι διαφυγόντες φόροι και δασμοί από τις κατασχεθείσες ποσότητες καπνού, υπολογίζεται, σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., ότι ξεπερνούν τις 329.000 ευρώ.

Ωστόσο ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει ότι ανάμεσα στον κατασχεμένο καπνό και στα σύνεργα υπήρχε και μία …μπετονιέρα με την οποία αναμείγνυαν καπνό με αρωματικά στοιχεία και γλυκερίνη προκειμένου να τον μετατρέψουν σε καπνό για ναργιλέ, καθώς υπάρχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για αυτό το είδος το τελευταίο διάστημα εξαιτίας της μόδας που έχει γίνει αφού πολλοί το παίρνουν για τα σπίτια τους, αλλά και των πολλών αραβόφωνων που κατοικούν πια στη Βόρεια Ελλάδα.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΝΤΟΥΡΗΣ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος