Λανθασμένη και ελλιπής σήμανση για το Λιμποβίσι Αρκαδίας

Μια πινακίδα σήμανσης σε κεντρικό δρόμο στην Δαβιά Αρκαδίας υποδεικνύει στους οδηγούς των οχημάτων τους προορισμούς, αλλά με σοβαρές παραλήψεις και λάθος διατυπωμένες τοποθεσίες και χωριά.

Η Αρκαδία είναι ένας προορισμός με μεγάλο τουριστικό και ιστορικό ενδιαφέρον. Στον  δρόμο που οδηγεί στον ορεινό όγκο του Μαινάλου, ο ταξιδιώτης θαυμάζει το τοπίο και αναζητά όχι τα παλιά μονοπάτια, αλλά μια πινακίδα που να τον κατευθύνει σωστά. Πλην όμως, η προχειρότητα ορισμένων μπορεί να καταλήξει ταλαιπωρία για τους οδηγούς.

Το Λιμποβίσι, η “αετοφωλιά των Κολοκοτρωναίων”, η πλέον γνωστή τοποθεσία παραλήφθηκε από την κεντρική πινακίδα, που τοποθετήθηκε προ 20ημέρου, όπως επισημαίνει ο Γιάννης Γιαννακόπουλος, πρόεδρος Δαβιάς.

Και δεν είναι το μόνο. Το αναφερόμενο ως χωριό Διάβια δεν υφίσταται. Προφανώς λόγω άγνοιας του κατασκευαστή των πινακίδων προστέθηκε ένα γιώτα στην Δαβιά. Έτσι, για έναν μη γνώστη της περιοχής ή έναν ξένο τουρίστα η εκδρομή μπορεί να εξελιχθεί σε περιπέτεια.

Από την πινακίδα λείπει και η Βυτίνα, ένας παραδοσιακός οικισμός που θα πρέπει να την αναζητούν ως άλλοι Παυσανίες μέσα στην δασώδη περιοχή.

Όλοι οι δρόμοι δεν οδηγούν στην Ρώμη και η σήμανση μια πανάρχαια πρακτική, θα έπρεπε να τυγχάνει μεγαλύτερης προσοχής στην σύγχρονη εποχή.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος