Μ.Σαρηγιαννίδης: «Δεν υπάρχουν μεγάλες διαφορές στα όσα λένε Πούτιν και Ερντογάν»

Ο αναπληρωτής καθηγητής Διεθνούς Δικαίου Νομικής Α.Π.Θ. Μιλτιάδης Σαρηγιαννίδης μιλάει στην ΕΡΤ3 για την παγκόσμια ανησυχία, που έχει προκληθεί από τις ραγδαίες εξελίξεις στην Ουκρανία.

«Δραματικές θα ήταν οι εξελίξεις σε περίπτωση, που είχαμε ένοπλη σύρραξη, δηλαδή εμπλοκή των χερσαίων δυνάμεων της Ρωσίας με αυτές της Ουκρανίας. Συνεπώς, κατά την άποψή μου δεν νομίζω πως θα έχουμε τέτοιου είδους δραματοποίηση της κατάστασης στην Ουκρανία αλλά σίγουρα θα έχουμε κλιμάκωση όσον αφορά τα μέτρα, που λαμβάνει η Ρωσία αλλά και τα αντίμετρα και οι κυρώσεις, που επιβάλουν περαιτέρω οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Ευρωπαϊκή Ένωση σε βάρος του Κρεμλίνο», είπε αρχικά ο κ. Σαρηγιαννίδης.

-Το χθεσινό διάγγελμα του Ρώσου προέδρου, ποιους είχε αποδέκτες; Αυτή η εμμονή στη διδαχή της ιστορίας, πώς ερμηνεύεται, και τί εξυπηρετεί;

«Είναι μία καθαρά αναθεωρητική πολιτική. Στρέφεται σε μία προσπάθεια επαναδιαπραγμάτευσης και δημιουργίας ενός νέου ιστορικού αφηγήματος αναφορικά με το τι είναι σήμερα η Ρωσία και τι δικαιολογεί την αναθεωρητική πολιτική, την οποία εφαρμόζει. Αν τα βάλουμε κάτω και τα μελετήσουμε και τα αξιολογήσουμε σωστά, θα διαπιστώσουμε πως δεν υπάρχουν μεγάλες διαφορές ανάμεσα σε αυτά, τα οποία λέει ο Πούτιν με αυτά, που υποστηρίζει εδώ και αρκετά χρόνια ο Ερντογάν», αναφέρει μεταξύ άλλων ο Μιλτιάδης Σαρηγιαννίδης.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος