Ο κρυφός θησαυρός στην Παλιουριά της αρχαίας Μελιβοίας

Όταν οι θερμοκρασίες ανεβαίνουν και οι παραλίες καταλήγουν ένα πολύβουο πανηγύρι από ακαθόριστους ήχους όπου ανακατεύονται φωνές, μονότονοι θόρυβοι – λέγονται μουσική, μηχανές θαλάσσης, και δίκυκλα, υπάρχει μια διέξοδος.  Μόλις πέντε λεπτά από την παραλία της Λάρισας μια εναλλακτική πρόταση περιμένει τους επισκέπτες της Θεσσαλίας. Το μοναδικό τοπίο, ανάμεσα σε αιωνόβια πλατάνια και λίμνες εκπλήσσει.

Ο Βαγγέλης Μητρούσιας με την κάμερα της ΕΡΤ3 μας μεταφέρει σε ένα κρυφό παράδεισο.  Ίσως οι πιο όμορφες υδάτινες διαδρομές της Λάρισας, πέρα από την ακτογραμμή των 46 χιλ., βρίσκονται στα μετόπισθεν.  Καταρράκτες, λίμνες και ένα πυκνό δάσος βρίσκονται σε απόσταση αναπνοής, από τα γνωστά θέρετρα και περιμένουν τους επισκέπτες να τα ανακαλύψουν και να τα απολαύσουν, σεβόμενοι τον φυσικό πλούτο. Η Παλιουριά δεν ήταν άγνωστη, αλλά η συζήτηση για την προβολή της ξεκίνησε τον χειμώνα, εξηγεί ο Βασίλης Κανδυλάρης, ξενοδόχος. Με εθελοντική εργασία από τους κατοίκους διανοίχτηκαν και σηματοδοτήθηκαν δέκα μονοπάτια, που αξίζει να τα περπατήσει ο επισκέπτης της περιοχής. Η Παλιουριά στην γη της αρχαίας Μελιβοίας, είναι το καταφύγιο του μυθικού κόσμου των νυμφών που ζουν στις όχθες των λιμνών και των ποταμών.

Διαδρομές σε σχεδόν αχάρακτα και γαλάζιες λίμνες δεν έχουν τίποτα να ζηλέψουν από τους μακρινούς παραδείσους, που προβάλλονται σε τηλεοπτικές περιηγήσεις. Το ζήτημα στην Ελλάδα είναι πως το πακέτο του τουριστικού μάνατζμεντ προωθείται από ερασιτέχνες και δεν αξιοποιείται συστηματικά και επαγγελματικά.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος