Ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ Γ. Οικονόμου στην ΕΡΤ3

Η νευρικοτητα της Τουρκίας τον τελευταίο καιρό οφείλεται στην ενίσχυση της Ελλάδας στο διεθνές διπλωματικό πεδίο δήλωσε στην ΕΡΤ3 ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου. Η Ελλάδα έχει προχωρήσει σε συμβασεις για την ενεργειακή διασύνδεση με την Ιταλια και την Αίγυπτο αλλά και σε αμυντικές συμφωνίες με τη Γαλλία και τις ΗΠΑ και έχει ενισχυθεί σημαντικά σε αμυντικούς εξοπλισμούς, τόνισε ο κ. Οικονόμου και πρόσθεσε ότι η αμυνα της χώρας ειναι και προτεραιότητα και αυτοσκοπός για εμας.

Ερωτώμενος για την Ουκρανική κρίση ο κ. Οικονόμου επισήμανε ότι αν και ταυτιζόμαστε με ΕΕ και το ΝΑΤΟ στο θέμα, ειμαστε ταυτόχρονα και ένας εντιμος συνομιλητης της Ρωσιας. Η χώρα μας επίσης έχει λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για να αντιμετωπίσει την κριση σε ενδεχόμενη ανάφλεξη της περιοχής.

Όσον αφορά τις ανατιμήσεις στην ενέργεια ο κ. Οικονόμου τόνισε ότι αποτελεί πρωτόγνωρο φαινόμενο σε όλο τον κόσμο αλλά ενώ δεν μπορούμε να εκμηδενίσουμε το κοστος των αντιμήσεων, παρόλα αυτά έχουμε την 7η φθηνότερη τιμη στην ΕΕ στην ηλεκτρική ενέργεια και έχουμε δαπανήσει μέχρι στιγμής 2 δις ευρω για επιδοτήσεις των νοικοκυριών.

Οι εκλογές θα πραγματοποιηθούν κανονικά το 2023, πρόσθεσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. Είμαστε συνεπείς προς τις δεσμεύσεις μας για ελαφρύνσεις στους πολίτες και δημιουργούμε τις προυποθέσεις για να βρίσκει ο κόσμος δουλειά, σύμφωνα με τα όσα υποσχεθήκαμε προεκλογικά και πραγματοποιούμε.

Τέλος αναφερόμενος στη διαγραφή Κύρτσου απο τη ΝΔ, ο κ. Οικονόμου δήλωσε ότι ο κ. Κυρτσος δυσφημούσε την Ελλάδα στο εξωτερικό ισχυριζόμενος ότι η χώρα έχει διεφθαρμένη δικαιοσύνη και ότι δεν είναι δημοκρατική χώρα. Είμαστε ένα δημοκρατικό κόμμα αλλά δεν μπορούμε να ανεχθούμε τη δυσφήμηση της χώρας, κατέληξε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος