Σκουπιδότοπος ο βυθός στην Παλαιοκαστρίτσα της Κέρκυρας

Στον ένα χρόνο της πανδημίας το περιβάλλον πήρε πραγματικά μια ανάσα από την ανθρώπινη παρέμβαση. Επιστρέφοντας σε παραλίες και ακτές, γίνεται μια αποτίμηση των σκουπιδιών που άφησαν προ διετίας πίσω τους όσοι επιδεικνύουν αντικοινωνική συμπεριφορά και όσοι μεταξύ αυτών στο ενδιάμεσο διάστημα ανακάλυψαν στην θάλασσα τον σκουπιδοτενεκέ, για να πετάξουν ότι άχρηστο, από υπόλοιπα μηχανικών και οικιακών επισκευών. Η επιχείρηση του Δήμου Κερκύρας να καθαριστούν οι ακτές και ο βυθός αποκάλυψε έναν υποβρύχιο σκουπιδότοπο. Διαβρωμένες μπαταρίες σκαφών, λάστιχα οχημάτων, οικοσυσκευές, ακόμη και τουαλέτες ανέσυραν οι δύτες από τα νερά στην περιοχή της  Παλαιοκαστρίτσας.

Ενώ στην Γαρίτσα ο βυθός ήταν καθαρός, στην Παλαιοκαστρίτσα έμοιαζε με σκουπιδότοπο, επισημαίνει η αντιδήμαρχος Παναγιώτα Τζάνε. Το εγχείρημα καθαρισμού  εντάσσεται στο πλαίσιο της υπογραφής μνημονίου συνεργασίας της Aegean Reabreath με το Δήμο Κερκύρας και Διαποντίων νήσων με τον Οργανισμό Λιμένος Κερκύρας, το οποίο περιλαμβάνει την απορρύπανση του βυθού, την εγκατάσταση Σταθμού Συλλογής Θαλάσσιων Απορριμμάτων και την υλοποίηση δράσεων ολιστικού χαρακτήρα.

Ήδη η ομάδα της Aegean Rebreath προχώρησε σε καθαρισμό του βυθού με την συνδρομή εθελοντών δυτών από το νησί. Τον Απρίλιο σε μια διαδικτυακή συνάντηση δημιουργήθηκε το πρώτο πράσινο δίκτυο Δήμων για την προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος στην Ελλάδα στο οποίο εντάχθηκε και ο Δήμος Κεντρικής Κερκύρας.

Ο πρώτος περιβαλλοντικός σταθμός, με δεκάδες δύτες και εθελοντές αναλαμβάνει να καθαρίσει τις θάλασσες από την αδιαφορία και την απολίτιστη συμπεριφορά κατοίκων και επισκεπτών. Εν τω μεταξύ προχωρά η επιχείρηση απορρύπανσης από εκροή πετρελαίου, που προκλήθηκε στο λιμάνι της Κέρκυρας, κατά τον εφοδιασμό κρουαζιερόπλοιου με καύσιμα το πρωί του Σαββάτου.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος