Θεσσαλονίκη: Άγρια επίθεση ακροδεξιών σε μέλη της ΚΝΕ

Η Νικολέτα Θεογνώστου εκλεγμένη δημοτική σύμβουλος στον Δήμο Παύλου Μελά με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», αυτόπτης μάρτυρας της επίθεσης σε μέλη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, περιέγραψε στην κάμερα της ΕΡΤ3, όσα συνέβησαν το πρωί στην πλατεία Ελευθερίας στην Ηλιούπολη. Εκείνη την ώρα, τα μέλη του κομμουνιστικού κόμματος έκαναν πολιτική εξόρμηση, μοίραζαν φυλλάδια και ενημέρωναν επίσης για την συγκέντρωση που θα γίνει το ερχόμενο Σάββατο στην πλατεία Τερψιθέας στην Σταυρούπολη.

Σε ανακοίνωσή της, η Κομματική Οργάνωση Κεντρικής Μακεδονίας ΚΚΕ, αναφέρει:

“Οι θρασύδειλοι ναζιστές εγκληματίες επιτέθηκαν μπροστά σε εκατοντάδες εργαζόμενους, νέους και παιδιά, αποδεικνύοντας πως πρόκειται για εγκληματική ναζιστική συμμορία. Τραυμάτισαν τέσσερα μέλη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ. Μπροστά στη μαζική αντίδραση των κατοίκων της περιοχής, τράπηκαν σε φυγή. Αν νομίζουν πως θα φοβίσουν το λαό, τους ανθρώπους του μόχθου και τη νεολαία είναι βαθιά γελασμένοι. Η δράση τους πρέπει να συναντήσει την καθολική αντίδραση, να απομονωθεί ο φασισμός”.

Από την επίθεση τραυματίστηκαν ελαφρά 4 μέλη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ. Στους τρεις τραυματίες παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες, ενώ ένας 22χρονος που διακομίσθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Νοσοκομείο Παπανικολάου, έμεινε για νοσηλεία για προληπτικούς λόγους.

Η αστυνομία προχώρησε σε 16 προσαγωγές. Λίγο μετά την επίθεση, ο βουλευτής του ΚΚΕ, Λεωνίδας Στολτίδης, μετέβη στο Αστυνομικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης για να υποβάλει μήνυση

Μετά την επίθεση, πραγματοποιήθηκε αντιφασιστική συγκέντρωση στο σημείο.

Εξόρμηση ενημέρωσης πραγματοποίησαν αργά το απόγευμα 3/10/2021, μέλη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ στην Καμάρα, ενώ υπήρξε και σχετική παρέμβαση των δικηγόρων πολιτικής αγωγής στη δίκη της Χρυσής Αυγής. Όπως τόνισαν, δεν πρόκειται για μεμονωμένα περιστατικά αλλά για οργανωμένο σχέδιο με στόχο τους αντιφασίστες.

Αύριο 4/10/2021 θα γίνει η δίκη των δύο συλληφθέντων της αντιφασιστικής πορείας που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο στην Σταυρούπολη. Έως τότε θα παραμείνουν κρατούμενοι.

Παράλληλα, στις 12.00 μ.μ, θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Δικαστικό Μέγαρο, από μέλη του αντιεξουσιαστικού χώρου, ως ένδειξη αλληλεγγύης στους δύο συλληφθέντες.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ3, ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΣΤΕΛΙΟΣ ΝΙΚΗΤΟΠΟΥΛΟΣ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος