Το Σάββατο αναμένονται στην Κέρκυρα οι πρώτοι τουρίστες

Τα κλειστά τέρμιναλ θα ανοίξουν έπειτα από μήνες. Οι υπάλληλοι στα αεροδρόμια βρίσκονται επί ποδός και ετοιμάζονται να επανέλθουν στους πρότερους ρυθμούς εργασίας. Ωστόσο, οι φορείς του τουρισμού, πρέπει να δείξουν υπομονή έως και την Μεγάλη Δευτέρα, 26 Απριλίου, καθώς παρατείνονται οι περιορισμοί στις πτήσεις εσωτερικού και εξωτερικού. Με νέα NOTAM επιτρέπεται η είσοδος στη χώρα, χωρίς επταήμερη καραντίνα μόνο των μονίμων κατοίκων των κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, της Συμφωνίας Σένγκεν, της Βρετανίας, των ΗΠΑ, των Ην. Αραβικών Εμιράτων, της Σερβίας και του Ισραήλ.

Το πρόβλημα εντοπίζεται στις αεροπορικές εταιρείες που δεν πραγματοποιούν πτήσεις, επειδή κρίνουν ότι είναι ασύμφορες οικονομικά, εξηγεί ο Δημήτρης Ρούσσος πρόεδρος των εργαζομένων ΥΠΑ Κέρκυρας. Ενδεικτικά η πτήση από Μόναχο που είχε προγραμματιστεί προ τριημέρου δεν πραγματοποιήθηκε λόγω μη πληρότητας, καθώς είχε μόνο δέκα επιβάτες, κυρίως Έλληνες

Το αεροδρόμιο της Κερκύρας Ιωάννης Καποδίστριας εντάσσεται στο πιλοτικό άνοιγμα του τουρισμού από εχθές Δευτέρα. Οι πρώτοι τουρίστες στο νησί, προερχόμενοι από Κολωνία και Βρυξέλλες αναμένονται στις 24 και 25 Απριλίου, πάντα υπό την προϋπόθεση πως θα έχουν πιστοποιητικό εμβολιασμού από την αρμόδια αρχή της χώρας τους ή αρνητικό μοριακό τεστ των τελευταίων 72 ωρών. Είναι αμφίβολο αν θα εκτελεσθούν οι προγραμματισμένες πτήσεις τις επόμενες ημέρες τονίζει ο κ. Ρούσσος, καθώς δεν έχουν ανοίξει άλλοι τομείς, όπως η εστίαση, που είναι βασικό για τους τουρίστες.

Οι εργαζόμενοι στα αεροδρόμια ζητούν να συμπεριληφθούν στους επόμενους εμβολιασμούς, λόγω της άμεσης επαφής με επισκέπτες από το εξωτερικό και το εσωτερικό. Σημειώνεται ότι επτά άτομα με covid νοσηλεύονται στην Μονάδα Λοιμωδών και δύο στην ΜΕΘ του Νοσοκομείου Κερκύρας.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος