Βόρεια Ελλάδα: Στο “κόκκινο” οι ΜΕΘ-Δημοσιεύτηκε το ΦΕΚ για την επιστράτευση γιατρών

Array

Μεγαλώνει η λίστα των ανθρώπων που χάνουν καθημερινά τη ζωή τους από τον κορονοϊό, με τους νέους ημερήσιους θανάτους να αποτελούν ρεκόρ εξαμήνου για τη χώρα μας. Μόνο την τελευταία εβδομάδα, καταγράφηκαν 511 θάνατοι. Υψηλός είναι και ο αριθμός των διασωληνωμένων,  με αποτέλεσμα οι ΜΕΘ στα νοσοκομεία ιδιαίτερα της Βόρειας Ελλάδας, να παραμένουν στο κόκκινο.

Με πάνω από 55 εισαγωγές έκλεισε η εφημερία στο Νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ, ενώ σε απλές κλίνες νοσηλεύονται ήδη 170 ασθενείς. Δύσκολη διαγράφεται και η σημερινή (18/11) εφημερία στο Νοσοκομείο Παπαγεωργίου, καθώς η ΜΕΘ είναι γεμάτη, ενώ υπάρχουν και 12 ασθενείς διασωληνωμένοι εκτός μονάδας.

Σύμφωνα με το μέλος του ΔΣ της ΕΝΙΘ, Αθανάσιο Σιούλη, οι εισαγωγές είναι πολλαπλάσιες σε σχέση με 2-3 εβδομάδες πριν, σχεδόν τριπλάσιες, με αποτέλεσμα να υπάρχει πρόβλημα τεράστιο ακόμη και σε κοινές κλίνες, ενώ ανύπαρκτες είναι οι κλίνες στις ΜΕΘ, σε όλη τη Βόρεια Ελλάδα.

Οι γιατροί απευθύνουν έκκληση στους ασθενείς με κορονοϊό, εάν τα συμπτώματα επιμένουν, να μην καθυστερούν και να σπεύδουν στο νοσοκομείο.
Όπως επισήμανε ο λοιμωξιολόγος του ΑΧΕΠΑ, Παναγιώτης Κολλάρας, όποιος έχει 4η ή 5η ημέρα πυρετό, πρέπει να πάει να εξεταστεί είτε στο νοσοκομείο είτε σε γιατρό.

Σήμερα, εντωμεταξύ,  δημοσιεύτηκε το ΦΕΚ που προβλέπει την επίταξη των υπηρεσιών ιδιωτών γιατρών που θα συνδράμουν στα νοσοκομεία σε Μακεδονία, Θράκη και Θεσσαλία. Οι ειδικότητες που ζητούνται κυρίως είναι αναισθησιολόγοι, πνευμονολόγοι και γενικοί παθολόγοι.

Την ίδια ώρα, συνεχίζεται η αυξητική τάση στους εμβολιασμούς πολιτών με την 1η αλλά και 3η δόση του εμβολίου, έναντι του κορονοιού.

Η πλατφόρμα των ραντεβού για την 3η δόση εμβολιασμού στους άνω των 18 ετών που έχουν συμπληρώσει 5,5 μήνες από την 2η δόση, ανοίγει αύριο.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ3, ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΣΥΜΕΩΝΙΔΟΥ
ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΦΡΟΣΩ ΒΑΡΒΑΡΑ, ΛΙΑ ΧΡΙΣΤΑΡΑ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος