Ξενάγηση στα γυρίσματα της ταινίας “The Bricklayer”

Ξενάγηση πραγματοποιήθηκε σήμερα στα στούντιο της εταιρίας Millenium με αφορμή την ολοκλήρωση των γυρισμάτων της ταινίας The Bricklayer. Σημειώνεται ότι, μόνον στα πρόσφατα γυρίσματα της ταινίας Bricklayer, παραγωγής 24 εκατομμυρίων δολαρίων, απασχολήθηκαν περίπου 3.000 κομπάρσοι κι εργάστηκαν περίπου 120 συντελεστές (ηθοποιοί, τεχνικοί και βοηθητικό προσωπικό) από τη Θεσσαλονίκη.

Στον χώρο πραγματοποιούνται σταδιακά εργασίες ανακαίνισης. Ο Αμερικανός παραγωγός της εταιρίας Millennium Media κ. Van Norden τόνισε πως οι παραγωγές θα συνεχίσουν να αξιοποιούν τις εγκαταστάσεις και μελλοντικά θα φιλοξενηθούν κινηματογραφικές, αλλά και τηλεοπτικές και διαφημιστικές παραγωγές.

Ο ίδιος ανακοίνωσε πως από τον Σεπτέμβριο ετοιμάζεται ακόμα μία παραγωγή ενώ από τέλη Μαΐου τα στούντιο της Θέρμης θα εξυπηρετήσουν και μέρος των γυρισμάτων της ταινίας Tin Soldiers, με τον Robert De Niro, η οποία όμως θα γυριστεί κυρίως στη Δράμα.

Τέλος, ο κ. Van Norden τόνισε πως φιλοδοξεί να μετατραπεί η Θεσσαλονίκη σε hub κινηματογραφικών παραγωγών αναφέροντας παράλληλα πως το cash rebait που παρέχει η κυβέρνηση για την δημιουργία ταινιών στη χώρα μας είναι το μεγαλύτερο στην Ευρώπη και μπορεί να προσελκύσει και πολλές άλλες μεγάλες ταινίες.

Ειδικά εφέ και ο ελληνικός παράγοντας

Πέρα από τα γυρίσματα σε φυσικούς χώρους και σε στούντιο και από τις τεχνικές ανάγκες που υπάρχουν σε όλες τις παραγωγές που έχουν γίνει στη Θεσσαλονίκη τους τελευταίους 10 μήνες, ένα ακόμη αφανές στάδιο της παραγωγής μιας ταινίας που γυρίζεται είναι αυτό των ειδικών εφέ.

Η τεράστια μπλε οθόνη που αντικαθίσταται από μια πράσινη, όταν τα γυρίσματα είναι σε εσωτερικά stage, θα “γεμίσει” με εικόνες που θα χρειαστεί ο σκηνοθέτης κάτι που γίνεται σε κάθε πλέον κινηματογραφική παραγωγή αξιώσεων. Όπως εξήγησε ο Robert Van Norden, ήδη υπάρχει μια συγκεκριμένη υποδομή που έχει στηθεί σε κτίριο στις παρυφές του περιφερειακού της Θεσσαλονίκης που γεμάτη με πανίσχυρους server και πολυπόθητο γρήγορο διαδίκτυο – «κάτι που αποκτήσαμε δύσκολα για το επίπεδο των απαιτήσεων που έχουμε…» όπως ομολόγησε. Μέσα εκεί “χτίστηκαν” τα ειδικά εφέ που είχε ανάγκη το «Τhe Enforcer» για να μετατραπεί η Θεσσαλονίκη σε Μαϊάμι. Την ίδια ώρα εκεί κατευθύνονται ψηφιακά και πλάνα που λαμβάνουν οι κάμερες του «Bricklayer» κατά τη διάρκεια μάλιστα των γυρισμάτων.

Για τις συγκεκριμένες θέσεις εργασίας, ο κ.Van Norden, εξήγησε, πως αναζητούν διαρκώς προσωπικό που θα συνεργαστεί για τη δημιουργία των εφέ εντός Ελλάδας, κάτι που «σημαίνει θέσεις εργασίας σε ομάδες που θα συνεργάζονται, μικρότερες ή μεγαλύτερες στον αριθμό ανάλογα με την ταινία, μαζί μας κάθε φορά».

Το στούντιο επισκέφθηκε και η πρόεδρος του ΕΟΤ, Άντζελα Γκερέκου, μαζί με τον αντιπεριφερειάρχη Τουριμού, Αλέξανδρο Θάνο, για να παρακολουθήσουν κι εκείνοι από κοντά τα γυρίσματα.

Ρεπορτάζ Αρ. Τασούλα, ΠΗΓΗ: ΑΠΕ- ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος