Υπογραφή μνημονίου συνεργασίας από τις πρυτανικές αρχές των ΑΕΙ Ιωαννίνων και Αργυροκάστρου

Μια ακόμη συνεργασία των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων Ελλάδας και Αλβανίας μπήκε σε φάση υλοποίησης, με την υπογραφή μνημονίου από τις πρυτανικές αρχές των Ιωαννίνων και του Αργυροκάστρου. Στόχος είναι η ανάπτυξη των περιφερειών εκατέρωθεν των συνόρων και η προσέγγιση των αλβανικών πανεπιστημίων με τα ευρωπαϊκά πρότυπα, μέσα από τη συνεργασία τους με ελληνικά ακαδημαϊκά ιδρύματα.

Οι πρυτάνεις των πανεπιστημίων Ιωαννίνων και Αργυροκάστρου υπέγραψαν μνημόνιο με στόχο τη συνεργασία στα ερευνητικά και επιστημονικά τους προγράμματα σπουδών καθώς και στην ανάπτυξη των περιφερειών Ηπείρου και Αργυροκάστρου.

Τη στήριξή τους στην ανάπτυξη των σχέσεων μεταξύ ελληνικών και αλβανικών περιφερειακών πανεπιστημίων, εξέφρασαν, ο Έλληνας υφυπουργός Παιδείας και η Αλβανή υπουργός Παιδείας, που παρέστησαν στην τελετή υπογραφής στο Αργυρόκαστρο

Με την ευκαιρία της εκδήλωσης, η ελληνική πλευρά έθεσε το ζήτημα της αναγνώρισης των πτυχίων των ελληνικών πανεπιστημίων από το αλβανικό δημόσιο.

Στη διάρκεια της παραμονής του στο Αργυρόκαστρο, ο υφυπουργός Παιδείας περιόδευσε σε περιοχές της ελληνικής εθνικής μειονότητας, όπου είχε συναντήσεις με τοπικούς και εκπαιδευτικούς παράγοντες.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ3, ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΠΑΡΚΑΣ, ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΤΑΣΟΣ ΠΑΝΤΟΛΕΩΝ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος