Φεστιβάλ Σύγχρονου Θεάτρου «Γαλλικό Θέατρο à la grecque» στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

Το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος (IFG) και το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης (ΙΜΚ) συνεχίζουν  το θεσμό που αγκαλιάστηκε με θέρμη από το θεατρόφιλο κοινό, από τις 21 έως τις 31 Οκτωβρίου 2016, παρουσιάζοντας -πρώτη φορά στην Ελλάδα- τρία σύγχρονα γαλλικά θεατρικά έργα, σκηνοθετημένα από τρεις Έλληνες σκηνοθέτες της νεότερης γενιάς, σε τρεις νέες θεατρικές παραγωγές, ειδικά για το Φεστιβάλ Σύγχρονου Θεάτρου «Γαλλικό Θέατρο à la grecque». Η ώρα έναρξης όλων των παραστάσεων είναι στις 21:00. 

Τα τρία σύγχρονα γαλλικά θεατρικά έργα είναι τα εξής:

«No man’s land», βασισμένο σε δύο έργα της Alexandra Badea («Aller-Retour» και «Varisia, 13 Juillet»), σε σκηνοθεσία Γιώργου Λύρα.

«Το κορίτσι στο σκοτεινό δάσος» του Philippe Minyana, σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνου Χατζή.

«Diktat» του Enzo Cormann, σε σκηνοθεσία Μάνου Καρατζογιάννη.

Το «Γαλλικό Θέατρο à la grecque», είναι ένας θεσμός που αγαπήθηκε κυρίως από τους νέους, διότι κατάφερε να συνομιλήσει με τους προβληματισμούς της εποχής, μέσα από τα πιο σύγχρονα κείμενα της γαλλικής δραματουργίας. Όπως κάθε χρονιά, έτσι και φέτος, θα παρακολουθήσουμε ό,τι καλύτερο έχει να επιδείξει το σύγχρονο γαλλικό θέατρο.

Φεστιβάλ Σύγχρονου Θεάτρου «Γαλλικό Θέατρο à la grecque» στο Ίδρυμα Μιχάλης ΚακογιάννηςΈργα που μας εντυπωσιάζουν όχι μόνο με την τόλμη, την πρωτοτυπία, την αλήθεια τους, αλλά και με την απενεχοποιημένη αμεσότητα, με την οποία θίγουν μεγάλα ζητήματα της εποχής μας, μέσα από ένα βαθύ, ουσιαστικό και συχνά αλληγορικό λόγο.

Έργα που δεν διστάζουν να αναμετρηθούν με τους πιο μύχιους φόβους της ανθρώπινης ψυχής και να φέρουν το θεατή ενώπιον της σκληρής πραγματικότητας σήμερα: ο πόνος του ξεριζωμού, η φυγή, η αίσθηση να μην ανήκεις πουθενά, τα πολιτικά αδιέξοδα, ο διχασμός, η ετερότητα και το δικαίωμα να είμαι Άλλος. Οι πόλεις-φαντάσματα μέσα στο παγκοσμιοποιημένο τοπίο, όπου χάνεται το δικαίωμα να είμαι Αυτός, η κραυγή αγωνίας που ανεβαίνει στα χείλη και μπορεί να γίνει ακόμη γέλιο, ειρωνεία, κλάμα, ανάγκη να συμφιλιωθούμε για να υπάρξουμε.

Φεστιβάλ Σύγχρονου Θεάτρου «Γαλλικό Θέατρο à la grecque» στο Ίδρυμα Μιχάλης ΚακογιάννηςΈργα που κατορθώνουν να φέρουν ακόμα πιο κοντά δύο διαφορετικές πολιτισμικές παραδόσεις με βαθύ και γόνιμο παρελθόν, όταν βρεθούν σε άξια χέρια νέων Ελλήνων σκηνοθετών.

Το θέατρο που παρουσιάζεται μέσα από το Φεστιβάλ είναι θέατρο ψυχής, μνήμης, επίκαιρο, θέατρο πολιτικό, θέατρο λόγου, είναι το θέατρο της εποχής μας που μιλάει για όλα όσα μας βασανίζουν, χωρίς φόβο και ενοχές.

Τα τρία γαλλικά έργα μεταφράστηκαν στα Ελληνικά, ειδικά για την πρώτη παρουσίασή τους στη χώρα μας. Μερικά από αυτά έχουν μεταφραστεί στα Ελληνικά, στο πλαίσιο των Εργαστηρίων Θεατρικής Μετάφρασης του Γαλλικού Ινστιτούτου Ελλάδος.

Φεστιβάλ Σύγχρονου Θεάτρου «Γαλλικό Θέατρο à la grecque» στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

Για να δείτε το βίντεο πατήστε εδώ

Για το πρόγραμμα των παραστάσεων πατήστε εδώ

Εισιτήρια προπωλούνται:

  • Στα ταμεία του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης (Πειραιώς 206, Ταύρος) Δευτέρα-Παρασκευή 11:00 – 14:00 και τα απογεύματα μία ώρα πριν την παράσταση.
  • Ticket Services Πανεπιστημίου 39 (Στοά Πεσματζόγλου), Δευτέρα & Τετάρτη 09:00 – 17:00, Τρίτη, Πέμπτη & Παρασκευή 09:00 – 20:00, Σάββατο 10:00 – 14:00.
  • Καταστήματα Forthnet
  • Seretis travel Πανεπιστημίου 61, Αθήνα, τηλέφωνο: 210 3251295.

Αγορά με πιστωτική κάρτα: Τηλεφωνικά στο 210 3418579 Δευτέρα-Παρασκευή 11:00 – 14:00 και στην ιστοσελίδα του Ιδρύματος.

Χορηγός Επικοινωνίας είναι η ΕΡΤ Α.Ε.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος