Κέντρο Επιστήμης και Τεχνολογίας του Ιδρύματος Ευγενίδου

Το νέο πρότυπο Κέντρο Επιστήμης και Τεχνολογίας του Ιδρύματος Ευγενίδου άνοιξε τις πόρτες του στο κοινό τον Δεκέμβριο του 2018. Σκοπός του είναι η εξοικείωση των νέων με τις βασικές επιστημονικές αρχές και τα επιτεύγματα της επιστήμης και της τεχνολογίας με ευχάριστο, δημιουργικό και εκπαιδευτικό τρόπο και η καλλιέργεια ενός πνεύματος συνεχούς επιστημονικής και τεχνολογικής εξερεύνησης.

57 διαδραστικά εκθέματα, επιδείξεις πειραμάτων και εργαστήρια σας περιμένουν στο Κέντρο Επιστήμης και Τεχνολογίας, προσφέροντας μία μοναδική επαφή με τον κόσμο της επιστήμης και των σύγχρονων τεχνολογιών. Δύο όροφοι με εκθέματα, ένας όροφος με ειδικά διαμορφωμένο αμφιθέατρο για επιδείξεις πειραμάτων, καθώς και ένα πλήρως εξοπλισμένο εργαστήριο περιμένουν θα σας «μυήσουν» στον κόσμο της επιστήμης και της τεχνολογίας.

Το Κέντρο Επιστήμης και Τεχνολογίας προσφέρει μία καινοτόμο παιδαγωγική και διδακτική προσέγγιση, η οποία βασίζεται στην ενεργή ενασχόληση των μαθητών και του γενικού κοινού με την επιστήμη και την τεχνολογία.

Κέντρο Επιστήμης και Τεχνολογίας του Ιδρύματος Ευγενίδου

Βασικές αρχές της είναι η καταλυτική επίδραση της εμπειρίας στην διαδικασία της μάθησης και η πεποίθηση ότι η μάθηση προϋποθέτει την διερεύνηση και την ανακάλυψη.

Aπό Δευτέρα έως Παρασκευή το Κέντρο Επιστήμης και Τεχνολογίας υποδέχεται το μαθητικό κοινό προσφέροντας πληθώρα εκπαιδευτικών προγραμμάτων.

Το Σαββατοκύριακο προσφέρονται πολλά και διαφορετικά προγράμματα για το γενικό κοινό (μικρούς και μεγάλους). Την περίοδο αυτή  πραγματοποιούνται τα ακόλουθα:

«Το αόρατο φως» Πειράματα για μικρούς και μεγάλους ,Ηλικίες: 10+

«Παίζοντας με το φως» Εργαστήριο, Ηλικίες: 6-12 ετών

«Κωδικός: Απόδραση» Εργαστήριο ρομποτικής,Ηλικίες: 8-11 ετών

«Εκτοξευτής σαΐτας» Εργαστήριο ρομποτικής , Ηλικίες: 9-12 ετών

«Ποδόσφαιρο με τον Marty» Εργαστήριο ρομποτικής , Ηλικίες: 8-11 ετών

Διαβάστε περισσότερα στην ιστοσελίδα μας www.eef.edu.gr

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος