«Μενάνδρεια 2017»

Ο κλασικός και καθιερωμένος πολιτιστικός θεσμός των «Μενανδρείων» έρχεται για ακόμη μία χρονιά στον Δήμο Κηφισιάς, προσφέροντας στους δημότες κι επισκέπτες, ένα πρόγραμμα πλούσιο και πολυποίκιλο. Μένοντας πιστοί στην ένταξη πολιτιστικών εκδηλώσεων για όλες τις ηλικίες και όλα τα γούστα, και με κριτήριο την υψηλή αισθητική, έτσι και φέτος τα «Μενάνδρεια 2017», έρχονται για να προσφέρουν σε όλους ένα ψυχαγωγικό και ταυτόχρονα ποιοτικό πρόγραμμα καλλιτεχνικών εκδηλώσεων.

Εκδηλώσεις που περιλαμβάνουν θεατρικές παραστάσεις, συναυλίες γνωστών ερμηνευτών και μουσικών συγκροτημάτων, μία πλούσια πολιτιστική αντζέντα για τον Δήμο της Κηφισιάς. Άλλωστε η τέχνη και ο πολιτισμός αποτελούν διέξοδο και κινητήριο δύναμη απέναντι σε αυτή την τόσο δύσκολη εποχή που διανύουμε.

Έχοντας λοιπόν ξεκινήσει ήδη με ένα αφιέρωμα στο Σμυρνέικο τραγούδι καθώς και με μια συναυλία με τον Μάκη Τσιγάντε και την Μαρίνα Λουκά, οι πολιτιστικές εκδηλώσεις συνεχίζονται με την παράσταση «Αναφορά στον Γκρέκο» του Νίκου Καζαντζάκη, ένα από τα σπουδαιότερα έργα που γράφτηκαν στην ελληνική γλώσσα. Στο Αίθριο Δημαρχείου Κηφισιάς την Δευτέρα 28 Αυγούστου 2017 και ώρα 21:00, θα έχετε την ευκαιρία να παρακολουθήσετε το απόσταγμα σοφίας και διανοητικού στοχασμού του Καζαντζάκη σ’ έναν κορυφαίο μονόλογο προς τον Δομίνικο Θεοτοκόπουλο. Ο Τάκης Χρυσικάκος με την άρτια ερμηνευτική αλλά και τη σκηνοθετική προσέγγιση του Καζαντζακικού λόγου, υπογράφει τη δική του αναφορά στον Γκρέκο με μια σπαρακτικά καθηλωτική ερμηνεία. Στην πιο ώριμη στιγμή του, παρουσιάζει τους σταθμούς της πνευματικής πορείας του μεγάλου συγγραφέα. Μαζί του η Γεωργία Νταγάκη που με τη λύρα και το τραγούδι της, συνομιλεί με τον Ζορμπά, τον Καπετάν Μιχάλη, τον Ελ Γκρέκο αλλά και ο εξαίρετος μουσικός Χρυσόστομος Καραντωνίου, στην κλασική κιθάρα. 

Μία «συνομιλία» δύο δημιουργών, του αισθαντικού βαρύτονου και πιανίστα Κωνσταντίνου Καριώτη, με τον διεθνούς φήμης κιθαρίστα Μιχάλη Σουρβίνο, θα απολαύσουμε την Τρίτη 29 Αυγούστου 2017 και ώρα 21:00, στο Αίθριο Δημαρχείου Κηφισιάς. Πρόκειται για τους «Crescenduo» με μία καταιγιστική απόδραση με δυναμικές άριες, αισθαντικές καντσονέτες, φλογερές σερενάτες, παθιασμένα tangos, περίτεχνες συνθέσεις για solo κιθάρα και solo πιάνο, θα μας ταξιδέψουν από τη Μεσόγειο στη Λατινική Αμερική.

Την Τετάρτη 30 Αυγούστου 2017 και ώρα 21:00, έρχεται ο Μιχάλης Βιολάρης στο Εντευκτήριο Εκάλης προκειμένου να μας χαρίσει ένα μουσικό ταξίδι στο χρόνο και στον τόπο που έθρεψε την Ελλάδα με τα άφθαρτα τραγούδια των Μάνου Χατζιδάκι, Μίκη Θεοδωράκη, Σταύρου Ξαρχάκου.

Την Πέμπτη 31 Αυγούστου 2017 στις 21:00, το Αίθριο Δημαρχείου Κηφισιάς παρουσιάζει το «Ένα πιάνο, δύο φωνές» με τον μουσικοσυνθέτη Γιώργο Χατζηνάσιου, αλλά και τους Παναγιώτης Ραφαηλίδης και την Μαίρη Στεφανακίδη στο τραγούδι. Ο Γιώργος Παχής θα είναι μαζί τους στο μπουζούκι.

Οι περισσότερες εκδηλώσεις θα έχουν ελεύθερη είσοδο.

Για να δείτε το πρόγραμμα από την Παρασκευή 1 Σεπτεμβρίου 2017 μέχρι την Πέμπτη 28 Σεπτεμβρίου 2017, πατήστε εδώ.

«Μενάνδρεια»

Δήμος Κηφισιάς 

Παρασκευή 25 Αυγούστου 2017 – Πέμπτη 28 Σεπτεμβρίου 2017

Χορηγός Επικοινωνίας ΕΡΤ Α.Ε. 

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος