Σήμερα η δίκη για τα δύο μέλη της ΟΚΔΕ – Καταγγέλλουν σκευωρία (audio)

Η Πρωτοβουλία Αντίστασης καταγγέλλει την παραπομπή σε δίκη 2 μελών της ΟΚΔΕ στα Χανιά για προεκλογική αφισοκόλληση τον Απρίλη του 2014 και πλήθος άλλων “στημένων» όπως επισημαίνουν στην ανακοίνωσή τους κατηγοριών.

Για την περιπέτεια που περνούν τα πέντε τελευταία χρόνια, όπου η υπόθεση έχει πάρει τέσσερις τουλάχιστον αναβολές, από την πλευρά της πολιτείας, μίλησαν στην ΕΡΤ Χανίων, οι δύο άνθρωποι που κατηγορούνται για αντίσταση κατά της αρχής, κλοπή πορτοφολιού αστυνομικού, πρόκληση φθοράς σε όχημα κ.α.

Οι δύο κατηγορούμενοι, ο Κιτσώνης Βαγγέλης και ο Φουφουδάκης Γιάννης περιέγραψαν όλες τις πτυχές της υπόθεσης, που αναμένεται να εκδικαστεί σήμερα στα Χανιά. Με αφορμή τη δίκη, φορείς και συλλογικότητες που ζητούν την αθώωση των δύο μελών της Οργάνωσης Κομμουνιστών, -Διεθνιστών Ελλάδας, θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση έξω από τα Δικαστήρια.

Ακούστε τη συνέντευξή τους:


Στην ανακοίνωση επισημαίνεται:

Άλλη μια δίκη στην πόλη μας ενάντια σε αγωνιστές με μοναδικό στόχο να στείλει το μήνυμα στους εργαζόμενους και το λαό συνολικά, ότι η επίθεση και η καταστολή θα ενταθεί και με τη νέα κυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας. Σε αυτό το πλαίσιο που δένουν πιο σφιχτά τη χώρα στα φιλοπόλεμα σχέδια των αμερικανο-νατοϊκών και μετατρέπουν την πόλη μας σε τουριστικό θέρετρο των αιματοβαμμένων ράμπο, η κυβέρνηση επιδιώκει την επιβολή του κλίματος «όποιος αγωνίζεται ή αντιστέκεται στην πολιτική τους» διώκεται.
Απαιτούν συναίνεση στην πολιτική των μαζικών απολύσεων, των μισθών και συντάξεων πείνας, της κατάργησης των συνδικαλιστικών ελευθεριών και του δικαιώματος στην απεργία, αλλά επειδή γνωρίζουν ότι τα βάρβαρα μέτρα τους θα γεννήσουν αντιστάσεις χρησιμοποιούν «το βούρδουλα.»
Απαιτούμε τη αθώωση των δικαζόμενων αγωνιστών και την απαλλαγή τους από κάθε κατηγορία.

Ρεπορτάζ: Κ. Πολύζου / Ηλ. Επεξεργασία: Φ. Περβολιανάκη

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος