Εκπαιδευτικά Προγράμματα στο Κέντρο Πολιτισμού Ελληνικός Κόσμος

Το Κέντρο Πολιτισμού Ελληνικός Κόσμος παρουσιάζει Εκπαιδευτικά προγράμματα, για παιδιά προσχολικής ηλικίας και ηλικίας 9 έως 12, τα οποία θα πραγματοποιηθούν στις  18, 19, 25 και 26 Ιανουαρίου. 

Σαββατιάτικα εκπαιδευτικά προγράμματα για παιδιά προσχολικής ηλικίας.

 18/1/2020

 «Ο Τζίκης ο Τζιτζίκης»

Καλοκαίρι, τραγούδι, χορός και ξεγνοιασιά… ή μήπως δεν είναι έτσι! Στο δάσος της ΙΜΕοχώρας, τα Τζιτζίκια έπαψαν να τραγουδούν και να χορεύουν. Ο Τζίκης ο Τζιτζίκης, ένας φοβερός μαέστρος και τενόρος, έχασε τη χορωδία του και ψάχνει να βρει καινούριους φίλους για να τον βοηθήσουν να ξαναφέρει το χορό και το τραγούδι.

«Τι  λέτε παιδιά, μιας και μαζευτήκαμε σήμερα όλοι εδώ δεν γινόμαστε εμείς η καινούργια χορωδία του Τζίκη Τζιτζίκη;» Για να γίνει αυτό οι μικροί φίλοι θα ζεσταίνουν τις φωνές μας, βάζουν τον ήχο σε τάξη, ανακαλύπτουν τις νότες και γνωρίζουν τα μουσικά όργανα! Με ερέθισμα την ιστορία της χορωδίας των τζιτζικιών, μπαίνουν σε μελωδικά μονοπάτια και ανακαλύπτουν τα μυστικά του κόσμου της μουσικής!

Εκπαιδευτικά Προγράμματα στο Κέντρο Πολιτισμού Ελληνικός Κόσμος

25/1/2020

 «Το λιοντάρι και ο ποντικός»

Ο δυνατός και ο αδύναμος, ο μεγάλος και ο μικρός. Δύο ήρωες τόσο διαφορετικοί συναντιούνται σε έναν μύθο του Αισώπου και δείχνουν πόσο χρειάζεται ο ένας τον άλλον! Πώς κατάφερε ένας μικρούλης ποντικός να σώσει το δυνατό λιοντάρι; Ακριβώς έτσι και οι άνθρωποι, πότε μικροί και πότε μεγάλοι, ανακαλύπτουν τη δύναμή του μέσα από παιχνίδια έκφρασης και ρόλων.

Αναζητούν τη διαφορετικότητα μέσα από έναν μύθο του Αισώπου. Με ερέθισμα την αφήγηση του μύθου παιδιά και γονείς δημιουργούν και ξεκινούν ένα ταξίδι στο μύθο μέσω της δραματοποίησης του μύθου. Πώς ένιωθε το λιοντάρι και το ποντίκι στη σπηλιά; Πώς είναι το θυμωμένο λιοντάρι, και τι συμβαίνει όταν αυτό παγιδευτεί;

Πληροφορίες:

  • Ώρα έναρξης: 11:30
  • Διάρκεια προγραμμάτων: 70 λεπτά
  • Κόστος συμμετοχής ανά πρόγραμμα: 8 ευρώ το παιδί, 4 ευρώ ο ενήλικας (είναι απαραίτητη η συνοδεία ενήλικα)
  • Διατίθεται δωρεάν χώρος στάθμευσης
  • Είναι απαραίτητη η έγκαιρη τηλεφωνική κράτηση, Τ. 212 254 0000

Κυριακάτικα εκπαιδευτικά προγράμματα για παιδιά από 5 έως 12 ετών.

19/1/2020

ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΡΓΑΛΕΙΑ ΣΤΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΤΟΥ ΦΕΙΔΙΑ

Μάρμαρο, ξύλο, ελεφαντόδοντο αρκούν για να δώσει ζωή στα έργα του ο ξακουστός γλύπτης. Ο Φειδίας έκανε «θαύματα»! Οι συμμετέχοντες στο εργαστήρι  θα γνωρίσουν τον γλύπτη και θα δημιουργήσουν τα δικά τους έργα χρησιμοποιώντας την τεχνική decoupage!

Για παιδιά Νηπιαγωγείου και μαθητές έως Γ’ Δημοτικού

Ανακαλύπτουν αρχικά τα έργα του Φειδία και στη συνέχεια και άλλα σημαντικά γλυπτά του αρχαίου κόσμου από τον 7ο έως και τα  ρωμαϊκά χρόνια.  Εξετάζουν τα υλικά από τα οποία είναι κατασκευασμένα, τις διαφορετικές τεχνικές αλλά και το τι απεικονίζουν.

26/1/2020

ΨΑΧΝΟΝΤΑΣ ΤΟ ΜΥΣΤΗΡΙΟ ΤΗΣ  ΖΩΗΣ

Δωμάτιο Μυστηρίου

Με την ανακάλυψη της Χώρο-Χρόνο μηχανής του, ο Δρ. Λάμπης Ανακαλυπτάκης ταξιδεύει σε πολιτισμούς του παρελθόντος και του παρόντος για να μάθει τα μυστικά τους. Τα παιδιά τον βοηθούν να αποκρυπτογραφήσει και να λύσει το Μυστήριο της ζωής.

Πέντε πολιτισμοί του παρελθόντος, σημαντικά στοιχεία, γρίφοι, θρύλοι και ένα άτυπο παιχνίδι θησαυρού συνθέτουν μια εκπαιδευτική αλλά ιδιαίτερα διασκεδαστική δράση που οδηγεί στη λύση του Μυστηρίου! Για μαθητές από Γ’ Δημοτικού έως ΣΤ’ Δημοτικού 

Πληροφορίες:

  • Ώρες έναρξης: 12:30 (ώρα προσέλευσης 30 λεπτά πριν την έναρξη).
  • Διάρκεια προγραμμάτων: 90 λεπτά
  • Κόστος συμμετοχής: 8,50 ευρώ
  • Διατίθεται δωρεάν χώρος στάθμευσης
  • Είναι απαραίτητη η έγκαιρη τηλεφωνική κράτηση Τ. 212 254 0000 

Κέντρο Πολιτισμού Ελληνικός Κόσμος

Πειραιώς 254, Ταύρος

           

 

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος