Warning: Undefined array key "width" in /var/www/ertnewsdev.oryx.gr/wp-content/themes/generatepress_child/functions/shortcodes.php on line 83
Warning: Undefined array key "height" in /var/www/ertnewsdev.oryx.gr/wp-content/themes/generatepress_child/functions/shortcodes.php on line 83
Εάν δεν υπήρχε η Ευρωπαϊκή Ένωση θα βρισκόμασταν σε μία κατάσταση μεσοπολέμου υποστήριξε ο κ. Αντώνης Κόντης Καθηγητής Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών – Διεθνείς Οικονομικές Σχέσεις- στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα και στην εκπομπή “Αναμενόμενα και Μη” με την Κωνσταντίνα Δημητρούλη.
Παρουσιάζοντας τον τιμητικό τόμο για τον Καθηγητή κ. Παναγιώτη Κ. Ιωακειμίδη “Ευρωπαϊκή Ολοκλήρωση: Οι πολλαπλές Κρίσεις και οι Προκλήσεις του Μέλλοντος” ο κ. Κόντης σημείωσε ότι η ευρωπαϊκή ολοκλήρωση είναι μία διαδικασία και μία δυναμική κατάσταση και μόνο μέσω της ευρωπαϊκής εμβάθυνσης στον τομέα των χρηματοοικονομικών κατ΄αρχάς θα υπάρξει μία συνέχεια. Ο ίδιος επεσήμανε ότι η ΕΕ είναι το συμφέρον μόρφωμα για την Ελλάδα.
Ως προς την κλιμάκωση των ακροδεξιών και ρατσιστικών τάσεων ο κ. Κόντης θεωρεί ότι πρόκειται για μία παγκόσμια τάση καθώς ο κόσμος βρίσκεται σε μία διαδικασία προσαρμογής λόγω των νέων δεδομένων που προέκυψαν από την νέα παγκοσμιοποίηση των τελευταίων δεκαετιών.
Για το θέμα της άρνησης ορισμένων χωρών να εφαρμόσουν τα συμφωνηθέντα που αφορούν το προσφυγικό ο κ. Κόντης επεσήμανε ότι αυτό οφείλεται σε δικές τους ιστορικές και κοινωνικές καταβολές αλλά ακόμα και στο θέμα αυτό είναι κρίσιμο και είναι η μόνη λύση να περάσει ένα μήνυμα ότι η Ευρώπη δεν μπορεί να κάνει πίσω στις αρχές της και πρέπει όλοι μηδενός εξαιρουμένου να ακολουθούν αυτές τις αρχές και να εφαρμόζουν την ευρωπαϊκή κοινή πολιτική σε διαφορετική περίπτωση να ενεργοποιούνται οι διατάξεις περί κυρώσεων.
Πηγή: Πρώτο Πρόγραμμα
Φωτογραφία: AP /Yves Logghe
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος