Κομοτηνή: Μικροί τενόροι

Array

Τους τελευταίους δύο μήνες η κα Μαρία Κεφαλίδου, η γνωστή μουσικός της Κομοτηνής, έχει αναλάβει την παιδική χορωδία του Θρακικού Ωδείου. Τι σημαίνει αυτό; Πολλά γέλια, κέφι ξεχωριστό, τραγούδι και πολλές –πολλές πρόβες με τους λιλιπούτιους τενόρους…

«Είναι μια χορωδία η οποία λόγω της ηλικίας των παιδιών έχει δυσκολίες και απαιτεί ιδιαίτερους χειρισμούς.» δηλώνει η πάντα κεφάτη δασκάλα των παιδιών σημειώνοντας πως «Όλα τα παιδιά που έρχονται είναι εξαιρετικά και μικρά καλλιτεχνάκια. Και οι φωνές τους ακόμη είναι πολύ καλές.» Πολλά από τα παιδιά της χορωδίας ασχολούνται και με άλλες μορφές τέχνης όπως είναι η ζωγραφική, το θέατρο, η μουσική, η εκμάθηση οργάνων ( πιάνο, κιθάρα και βιολί).

Ζωντάνεψαν την Λιλιπούπολη
Ένα από τα πρώτα έργα που επέλεξαν οι μικροί μαθητές είναι η γνωστή, αγαπημένη Λιλιπούπολη. Ζωντάνεψε με κέφι ξανά στα χείλη τους. «Τα παιδιά σήμερα δεν την πολυξέρουν. Οι παλιοί, όμως, ακόμη την θυμούνται.» δηλώνει η κα Κεφαλίδου που μιλά για την αρχική έκπληξη των παιδιών στο άκουσμά της και την διάθεση, όμως, να την τραγουδήσουν αμέσως.

Όσον αφορά στις δικές τους σύγχρονες ενασχολήσεις; Οι κατασκευές, η γυμναστική, ο χορός, η μουσική είναι ήδη αγαπημένες συνήθειες. «Οι κατασκευές βοηθούν πολλοί το μυαλό» λέει ο μικρότερος της παρέας που καμαρώνει ως μέλος της χορωδίας για τα πρώτα αποτελέσματα της δουλειάς τους. Δύο μήνες μαζί κι όμως γίνονται με ευκολία μικροί τενόροι, χορωδοί και τροβαδούροι γνωρίζοντας ήδη αγαπημένους στίχους και τραγούδια που άφησαν εποχή.
Φώτο: Μέλη της παιδικής χορωδίας με τη δασκάλα τους ρεπορτάζ-κείμενο-φωτογραφίες: Μαρία Νικολάου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος