Η Ελλάδα βγαίνει από την επιτροπεία τον Αύγουστο του 2018 και ας πιστεύουν κάποιοι το αντίθετο «κάνοντας οτιδήποτε για να μην βγούμε» τόνισε η υφυπουργός Οικονομικών, Κατερίνα Παπανάτσιου, σε δηλώσεις της στο περιθώριο επίσκεψής της στην Κεντρική Αγορά Θεσσαλονίκης.
“Θα τα καταφέρουμε και θα βγούμε” υπογράμμισε η κ. Παπανάτσιου και πρόσθεσε ότι με το τέλος της επιτροπείας, “θα μπορούμε και εμείς να αφήνουμε το δικό μας στίγμα, να κάνουμε μια οικονομική και φορολογική πολιτική στη βάση της ανάπτυξης. Τώρα, πολλά από αυτά που υλοποιούνται δεν είναι μέσα στο πρόγραμμά μας, αλλά είναι αποτέλεσμα της συμφωνίας μας με τους θεσμούς“.
Ερωτηθείσα εάν το τέλος της επιτροπείας σημαίνει και μείωση της φορολογίας, η κ. Παπανάτσιου απάντησε πως “όλα θα εξαρτηθούν, θα τα δούμε και θα τα φέρουμε από τον Αύγουστο και μετά”, ενώ για το εάν υπάρχουν σκέψεις για φορολογικές ελαφρύνσεις για όσους ασχολούνται με τον πρωτογενή τομέα, η υφυπουργός Οικονομικών σημείωσε: “Για τους αγρότες δεν μπορούμε να πούμε ότι είναι μεγάλη η φορολογία. Βάσει των στοιχείων που έχουμε στο υπουργείο Οικονομικών, ένα πολύ μεγάλο ποσοστό αυτών έχει αφορολόγητο και έχει πληρώσει από καθόλου έως και πάρα πολύ λίγο“.
Σε ό,τι αφορά τους εμπόρους, ωστόσο, τόνισε “ότι ο συντελεστής (σ.σ. για τους εμπόρους) πρέπει να μειωθεί και αυτό έχει προγραμματιστεί για το 2020. Θα δούμε όμως εάν μπορούμε να το φέρουμε νωρίτερα” και πρόσθεσε: “εξετάζουμε στο πλαίσιο του αναπτυξιακού προγράμματος, που θα κατατεθεί τέλος Απριλίου, μείωση των φορολογικών συντελεστών. Ακόμη, όμως, δεν μπορούμε να πούμε πού θα είναι και πώς, δηλαδή τις λεπτομέρειες“.
Σε ερώτηση για την υποχρεωτική αναγραφή του Αριθμού Ταυτότητας Ακινήτου (Α.ΤΑ.Κ.) στις δηλώσεις ΟΣΔΕ των δικαιούχων αγροτικών ενισχύσεων, η κ. Παπανάτσιου ξεκαθάρισε πως “το υπουργείο Οικονομικών, δίνει μια βάση στον ΟΠΕΚΕΠΕ και μέχρι εκεί. Οι αποφάσεις είναι του ΥΠΑΑΤ και όχι του υπουργείου Οικονομικών“.
“Ούτως η άλλως“, συμπλήρωσε, “στο Ε9 το Α.ΤΑ.Κ. υπάρχει. Όσοι κάνουν το Ε9 οφείλουν να το έχουν το Α.ΤΑ.Κ. και αυτό είναι αυτονόητο. Από εκεί και μετά, ότι η δήλωση ΟΣΔΕ πρέπει να έχει ένα Α.ΤΑ.Κ. είναι αυτονόητο και όχι παράλογο. Δεν μπορεί το ίδιο χωράφι να δηλώνεται από τρεις τέσσερις παραγωγούς και να παίρνουν επιδότηση […]Κάποια προβλήματα που πιθανόν να υπάρχουν θα τα λύσουμε, αλλά είναι αυτονόητο να είναι μοναδικό το ακίνητο και αυτό δεν είναι παράλογο“.
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος